«Γυναίκα Loser - Πονεμένες Ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου on demand, για 10 ημέρες

«Γυναίκα Loser - Πονεμένες Ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου on demand, για 10 ημέρες Facebook Twitter
0

Η θεατρική παράσταση «Γυναίκα Loser - Πονεμένες Ιστορίες» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (ώρα 18:30), ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας και για 10 ημέρες έως την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, καθημερινά on demand.

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος.

Η Γυναίκα Loser ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2019. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους.  Oι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη Γνώση.

Η Γυναίκα Loser γράφτηκε από τη Βίλη Σωτηροπούλου το 2000 (το έργο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη) και παρουσιάστηκε για δύο σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας (σκηνοθεσία Γιάννης Μόρτζος). Το 2008 παρουσιάστηκε εκ νέου στο Θέατρο Χώρα (σκην. Δημήτρης Μπογδάνος). Το 2011 η συγγραφέας «πείραξε» το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Δ. Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart. Την άνοιξη του 2014 η «Γυναίκα Loser» με τις «Πονεμένες Ιστορίες» της («Ας ανακεφαλαιώσω», «Ανδροδιώχτρα καριέρας» και «Το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα») παρουσιάστηκε σε πολλούς εναλλακτικούς χώρους, ενώ τη σεζόν 2015-2016 παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.

Στην online εκδοχή της παράστασης (2021) παρουσιάζονται δύο ιστορίες: «Ας ανακεφαλαιώσω» ή «Οι φίλες μου οι φιλελεύθερες» και «H ανδροδιώχτρα καριέρας»

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου

Ηθοποιοί: Κατερίνα Γιωτάκη, Χαρά Κονταξάκη, Aννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Λαλούμης

Σκηνογραφία: Oι Losers

Με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου

INFO

Παραστάσεις : Από 8 Μαρτίου (ώρα 18:30) έως 18 Μαρτίου 2021

Εισιτήρια: 6 ευρώ

Διάρκεια: 65 λεπτά

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση on demand:

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/gynaika-loser/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM
Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ