«Γυναίκα Loser - Πονεμένες Ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου on demand, για 10 ημέρες

«Γυναίκα Loser - Πονεμένες Ιστορίες» της Βίλης Σωτηροπούλου on demand, για 10 ημέρες Facebook Twitter
0

Η θεατρική παράσταση «Γυναίκα Loser - Πονεμένες Ιστορίες» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (ώρα 18:30), ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας και για 10 ημέρες έως την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, καθημερινά on demand.

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επί τάπητος.

Η Γυναίκα Loser ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ’80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2019. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους.  Oι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη Γνώση.

Η Γυναίκα Loser γράφτηκε από τη Βίλη Σωτηροπούλου το 2000 (το έργο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη) και παρουσιάστηκε για δύο σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας (σκηνοθεσία Γιάννης Μόρτζος). Το 2008 παρουσιάστηκε εκ νέου στο Θέατρο Χώρα (σκην. Δημήτρης Μπογδάνος). Το 2011 η συγγραφέας «πείραξε» το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Δ. Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart. Την άνοιξη του 2014 η «Γυναίκα Loser» με τις «Πονεμένες Ιστορίες» της («Ας ανακεφαλαιώσω», «Ανδροδιώχτρα καριέρας» και «Το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα») παρουσιάστηκε σε πολλούς εναλλακτικούς χώρους, ενώ τη σεζόν 2015-2016 παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.

Στην online εκδοχή της παράστασης (2021) παρουσιάζονται δύο ιστορίες: «Ας ανακεφαλαιώσω» ή «Οι φίλες μου οι φιλελεύθερες» και «H ανδροδιώχτρα καριέρας»

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου

Ηθοποιοί: Κατερίνα Γιωτάκη, Χαρά Κονταξάκη, Aννα Μακρή, Βίλη Σωτηροπούλου

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Λαλούμης

Σκηνογραφία: Oι Losers

Με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου

INFO

Παραστάσεις : Από 8 Μαρτίου (ώρα 18:30) έως 18 Μαρτίου 2021

Εισιτήρια: 6 ευρώ

Διάρκεια: 65 λεπτά

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση on demand:

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/gynaika-loser/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΣΚ - Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Η ανακάλυψη περισσότερων από 800 ακονόλιθων, που χρησιμοποιούνταν για το ακόνισμα όπλων, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη βόρεια Αγγλία τον τελευταίο αιώνα
THE LIFO TEAM