Grammy 2023: H Βαϊόλα Ντέιβις έχει πλέον EGOT

Grammy 2023: H Βαϊόλα Ντέιβις έχει Emmy, Grammy, Όσκαρ και Tony Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

H Βαϊόλα Ντέιβις έγινε η 18η καλλιτέχνιδα που μπαίνει στην αποκλειστική λίστα των κατόχων EGOT, καθώς έχει κερδίσει Emmy, Grammy, Όσκαρ και βραβείο Tony.

Η Βαϊόλα Ντέιβις κατάφερε να μπει στην ξεχωριστή αυτή λίστα καθώς χθες κατέκτησε Grammy για το audio book της αυτοβιογραφίας της «Finding Me».

«Έγραψα αυτό το βιβλίο για να τιμήσω την 6χρονη Βαϊόλα» είπε η ηθοποιός. «Για να τιμήσω τη ζωή, την χαρά, τα τραύματά της, όλα».

Η Βαϊόλα Ντέιβις το 2016 είχε κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Fences.

Για τον ρόλο της στο τηλεοπτικό δικαστικό δράμα «How To Get Away With Murder» κέρδισε βραβείο Emmy ενώ είναι κάτοχος δύο βραβείων Tony για την θεατρική της ερμηνεία στο King Hedley II (2001) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Fences (2010).

«Μόλις μπήκα στη λίστα των EGOT!» είπε η ίδια από τη σκηνή των Grammy εμφανώς συγκινημένη καθώς ευχαρίστησε την οικογένειά της για την στήριξή τους.

«Το καλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των 17 άλλων που βρίσκονται στη λίστα των κατόχων των διακεκριμένων βραβείων είναι οι Sir John Gielgud, Rita Moreno, Andrew Lloyd Webber, John Legend και Jennifer Hudson.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM