«Γεια σας στην Ελλάδα»: Τα ελληνικά της Ρίτα Γουίλσον και τα πους-απς του Τομ Χανκς στο κόκκινο χαλί

«Γεια σας στην Ελλάδα»: Τα ελληνικά της Ρίτα Γουίλσον και τα πους-απς του Τομ Χανκς στο κόκκινο χαλί Facebook Twitter
0

Ο Τομ Χανκς με την Ρίτα Γουίλσον μονοπώλησαν τις κάμερες στην χθεσινή τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ, με όσα είπαν αλλά και όσα έκαναν.

Ο 63χρονος ηθοποιός, που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου με την ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood» πήγε στην τελετή απονομής συνοδευόμενος από την σύζυγό του, κάτι που κάνουν παραδοσιακά από το 1987. 

Ο Τομ Χανκς εμφανίστηκε με καλή διάθεση και σε τέλεια φυσική κατάσταση, όπως απέδειξε εμπράκτως, κάνοντας μερικά πους-απς στο κόκκινο χαλί. Παρά το επίσημο κοστούμι του, ο διάσημος ηθοποιός δεν δίστασε να πέσει κάτω όταν είδε έναν αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, τον οποίο «προκάλεσε» σε γυμναστικές ασκήσεις.

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο μπροστά στις κάμερες είχε όμως και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, που δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει για ακόμη μια φορά δημοσίως την αγάπη της για την Ελλάδα, χαιρετώντας στην γλώσσα μας.

Μια δημοσιογράφος του «Ε», ρώτησε τον Τομ Χανκς πώς νιώθει για την φετινή του υποψηφιότητα. «Πάντα είναι απίστευτη τιμή. Οι υπόλοιποι κύριοι είναι όλοι τους θεοί αναφορικά με την κατηγορία. Είναι μια σπουδαία βραδιά για την οικογένεια. Νομίζω πως έχει σημασία να πω ότι πρόκειται για μια υπέροχη, προσωπική στιγμή, απλώς το να βρίσκομαι εδώ, που προβάλλεται σε περίπου επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως», είπε ο ηθοποιός. 

Σε εκείνο το σημείο, η Ρίτα Γουίλσον τον διέκοψε φωνάζοντας χαμογελαστή προς την κάμερα στα ελληνικά: «Γεια σας στην Ελλάδα».

Μιλώντας στην κάμερα του ABC, το ζευγάρι μοιράστηκε επίσης μερικές στιγμές από παλαιότερες τελετές απονομής, με τον Τομ Χανκς να αστειεύεται πως υπάρχει «δωμάτιο ψυχοθεραπείας» για όλους όσοι δεν φεύγουν με βραβείο Όσκαρ για το σπίτι τους. 

«Έχουν μερικούς σκύλους που μπορείς να αγκαλιάσεις και κάποια μαξιλάρια για να πετάξεις. Και βασικά εκεί μέσα τα μεγάλα ονόματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Είχα την ευκαιρία να κάνω παρέα με τους πάντες, από τον Τζο Πέσι, μέχρι δεν ξέρω, την Έλεν Μίρεν. Οπότε θα έχει και εκεί καλό πάρτι», είπα χαρακτηριστικά.

Η Ρίτα Γουίλσον είχε ξεκινήσει το throwback από προηγούμενες τελετές, πολύ πριν την χθεσινή απονομή, δημοσιεύοντας στο Instagram, νωρίτερα την Κυριακή, φωτογραφίες από παλιότερες βραδιές Όσκαρ, ανάμεσά τους μία από το πάρτι του Έλτον Τζον μετά το πρώτο βραβείο του Τομ Χανκς το 1993 για την ταινία «Philadelphia» αλλά και μια από τα παρασκήνια, μετά το Όσκαρ για το «Forrest Gump» την ακριβώς επόμενη χρονιά.

«Μόνο δυο ηθοποιοί στην ιστορία έχουν κερδίσει Όσκαρ το ένα μετά το άλλο», έγραψε η Ρίτα Γουίλσον, που πόσταρε επίσης φωτογραφίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ όταν πήρε δυο Όσκαρ για το «Schindler's List» το 1994. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@theacademy #oscars through the years. 1: @eltonjohn party after @tomhanks won his first Oscar for Philadelphia, as did @Springsteen. I’m wearing @realmrvalentino earlier that night I stepped on my dress and tore the entire front of the chiffon. The seamstresses backstage sewed me back together. Thank you! That’s @officialrumbledoll #kateCapshaw #stevenspielberg who won for Schindlers List. 2. Backstage after Tom won his Oscar for Forrest Gump. Only two actors in history have won back to back Oscars. Spencer Tracy and Tom. 3. This dress by #vickytiel an American designer who lived in Paris and swore that any woman wearing one of her dresses would get a marriage proposal. She was favored by #Elizabeth Taylor. Hey , worked for her. She was married 8 times? 4. And 5. #giorgioarmani Detail for days and so comfortable. @wandamcdaniel really put the red in red carpet 6. @versace @donatella_versace this dress was so comfortable and so beautifully made. Can’t wait to show you my gown for tonight!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rita Wilson (@ritawilson) στις

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Στο Mother Mary, η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια μεγάλη pop star, με τραγούδια των FKA Twigs, Jack Antonoff και Charli xcx. Η εμπειρία, όπως είπε, τη βοήθησε να καταλάβει ότι η pop μουσική απαιτεί μια «αβίαστη δύναμη» και μια δημόσια έκθεση του εαυτού που δεν της ταιριάζει.
THE LIFO TEAM
Ο Έλιοτ Πέιτζ αφηγείται ντοκιμαντέρ για την queer ζωή στο ζωικό βασίλειο

Πολιτισμός / Ο Έλιοτ Πέιτζ θυμίζει ότι η φύση ήταν queer πριν από εμάς σε νέο ντοκιμαντέρ

Το Second Nature, με αφηγητή και συμπαραγωγό τον Έλιοτ Πέιτζ, εξερευνά ομόφυλες σχέσεις, αλλαγές φύλου και μητριαρχικές κοινωνίες σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, αμφισβητώντας με επιστημονικά στοιχεία την ιδέα ότι η φύση υπήρξε αποκλειστικά straight.
THE LIFO TEAM
Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM
Turner Prize 2026: Μια βραχεία λίστα με έντονο πολιτικό φορτίο και γλυπτική ουσία.

Πολιτισμός / Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026

Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026, με τους Σιμίον Μπάρκλεϊ, Κίρα Φρέιζε, Μαργκερίτ Ιμιό και Τανόα Σάσρακου να διεκδικούν το σημαντικότερο βρετανικό βραβείο σύγχρονης τέχνης. Η φετινή τετράδα δίνει έμφαση στην εγκατάσταση και την περφόρμανς, με έργα που ανατέμνουν τη φυλή, την τάξη και την πολιτική ιστορία του πετρελαίου.
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΚΙ ΤΖΙΛΕΝΧΑΛ

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Η Μάγκι Τζίλενχαλ ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

«Η Βενετία πάντα υποστήριζε τις ειλικρινείς, ξεχωριστές φωνές, και είναι τιμή μου να συμβάλλω στη συνέχιση αυτής της γενναίας και απαραίτητης παράδοσης», δήλωσε η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Πίσω από το «Guernica», ένα μουσείο ξαναγράφει τη μοντέρνα Ισπανία

Πολιτισμός / Ο Νταλί, ο Πικάσο και το μουσείο που ξαναδιαβάζει την Ισπανία μετά τον Φράνκο

Με μια μεγάλη νέα παρουσίαση της συλλογής του, το Reina Sofía της Μαδρίτης δεν αλλάζει απλώς αίθουσες και διαδρομές. Πίσω από τον Πικάσο, τον Νταλί και τον Μιρό, ξανασυστήνει τη σύγχρονη Ισπανία ως ιστορία λογοκρισίας, εξορίας, καθυστερημένων ελευθεριών και δύσκολης μετάβασης στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Πολιτισμός / Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν στο MoMA, επιστρέφουμε σε μια από τις πιο παράξενες, σαγηνευτικές και λιγότερο γνωστές εικόνες γύρω από το όνομά του: τη φωτογραφία του 1963 με τη γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ απέναντί του σε μια σκακιέρα. Οι σπάνιες φωτογραφίες και η ιστορία πίσω από αυτό το καρέ φωτίζουν όχι μόνο έναν μικρό μύθο της αμερικανικής τέχνης, αλλά και τη στιγμή που το Λος Αντζελες άρχισε να πιστεύει πραγματικά στον δικό του.
THE LIFO TEAM
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ

Πολιτισμός / Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ

Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ. Η νέα ταινία του Τζόζεφ Κοζίνσκι θα βγει στις 6 Αυγούστου 2027 και επιστρέφει στη λάμψη, το στιλ και τη διαφθορά του Μαϊάμι στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Πολιτισμός / Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2, η Μέριλ Στριπ είπε ανοιχτά αυτό που το queer κοινό ήξερε εδώ και χρόνια: ότι η Μιράντα Πρίστλι και ο κόσμος της ταινίας δεν θα είχαν την ίδια ζωή χωρίς αυτό.
THE LIFO TEAM
Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Πολιτισμός / Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
THE LIFO TEAM
Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες με το νέο φιλμ του Τζέιμς Γκρέι

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες

Η νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι, με Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ, προστίθεται τελικά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, ενώ η Neon εξασφάλισε ήδη τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική.
THE LIFO TEAM
Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Πολιτισμός / Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Από τα αινιγματικά “ghost” prints του Andy Mattern και τα παραμορφωμένα γυμνά του Bill Brandt μέχρι τη queer ορατότητα της Zanele Muholi και το ψηφιακό άγχος της Tania Franco Klein, η φετινή φωτογραφική έκθεση AIPAD στη Νέα Υόρκη δείχνει μια φωτογραφία πιο σωματική, πιο υβριδική και πιο ανήσυχη από ποτέ.
THE LIFO TEAM