«Γ*** την αστυνομία»: Η οργισμένη απάντηση της Μαντόνα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

«Γ*** την αστυνομία»: Η οργισμένη απάντηση της Μαντόνα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
0

Ο φρικτός θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη έχει ξεσηκώσει παγκόσμια οργή με χιλιάδες πολίτες αλλά και πολλούς διάσημους να ζητούν δικαίωση.

Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στο έδαφος, με χειροπέδες στα χέρια και έναν αστυνομικό να του πιέζει το λαιμό με το γόνατό του. Το βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό με τον Φλόιντ να φωνάζει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» και «Μην με σκοτώσεις!» λίγο πριν πεθάνει εξακολουθεί να μοιράζεται στα social media συνοδευόμενο από μηνύματα που ζητούν σκληρή τιμωρία των αστυνομικών.

Η Μαντόνα είναι ανάμεσα στους διασήμους που αποφάσισαν να πάρουν θέση. Η διάσημη τραγουδίστρια κοινοποίησε το επίμαχο βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας μεταξύ άλλων πως «το να βλέπω αυτόν τον μπάτσο να πνίγει τον Τζορτζ Φλόιντ με το γόνατο στο λαιμό του, φορώντας χειροπέδες και αβοήθητο, να ουρλιάζει για τη ζωή του με το πρόσωπο στραμμένο στο έδαφος είναι το πιο αηδιαστικό, οδυνηρό πράγμα που έχω δει εδώ και καιρό».

«Αυτός ο αστυνομικός γνώριζε πως βιντεοσκοπείται και τον δολοφόνησε με αλαζονεία και υπερηφάνεια. Αυτό πρέπει να σταματήσει!! Μέχρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό στην Αμερική - κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να κουβαλά όπλο. Κυρίως οι μπάτσοι. Ο Θεός να σε ευλογεί Τζορτζ Φλόιντ. Λυπάμαι πολύ για εσένα και την οικογένειά σου. Και για όλες τις παράλογες δολοφονίες που συνέβησαν πριν την δική σου. Θα τελειώσει ποτέ; Προσεύχομαι στο ΘΕΟ να γίνει μια μέρα. Μέχρι τότε- Γ*** την αστυνομία! Ναι, το είπα. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ορθότητα. Με ενδιαφέρει η δικαιοσύνη», κατέληξε η Μαντόνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

with his knee on his neck, handcuffed and helpless, crying for his life with his face in the street is the most sickening, heartbreaking thing ive seen in a long time. This Officer knew he was being filmed and murdered him with arrogance and Pride. This has to stop!! Until we can over come Racism in America— no one should be allowed to carry a gun. Most of all cops. God Bless you George Floyd Im so sorry for you and your family. And all the senseless killings that have gone before you. Will it ever end? 🙏🏼 I pray to GOD it does one day. Until then—Fuck The Police! Yea I said it. Im not interested in being PC. Im interested in Justice. @shaunking #georgefloyd #justice #guncontrol

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM