«Γ*** την αστυνομία»: Η οργισμένη απάντηση της Μαντόνα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

«Γ*** την αστυνομία»: Η οργισμένη απάντηση της Μαντόνα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
0

Ο φρικτός θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη έχει ξεσηκώσει παγκόσμια οργή με χιλιάδες πολίτες αλλά και πολλούς διάσημους να ζητούν δικαίωση.

Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στο έδαφος, με χειροπέδες στα χέρια και έναν αστυνομικό να του πιέζει το λαιμό με το γόνατό του. Το βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό με τον Φλόιντ να φωνάζει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» και «Μην με σκοτώσεις!» λίγο πριν πεθάνει εξακολουθεί να μοιράζεται στα social media συνοδευόμενο από μηνύματα που ζητούν σκληρή τιμωρία των αστυνομικών.

Η Μαντόνα είναι ανάμεσα στους διασήμους που αποφάσισαν να πάρουν θέση. Η διάσημη τραγουδίστρια κοινοποίησε το επίμαχο βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας μεταξύ άλλων πως «το να βλέπω αυτόν τον μπάτσο να πνίγει τον Τζορτζ Φλόιντ με το γόνατο στο λαιμό του, φορώντας χειροπέδες και αβοήθητο, να ουρλιάζει για τη ζωή του με το πρόσωπο στραμμένο στο έδαφος είναι το πιο αηδιαστικό, οδυνηρό πράγμα που έχω δει εδώ και καιρό».

«Αυτός ο αστυνομικός γνώριζε πως βιντεοσκοπείται και τον δολοφόνησε με αλαζονεία και υπερηφάνεια. Αυτό πρέπει να σταματήσει!! Μέχρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό στην Αμερική - κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να κουβαλά όπλο. Κυρίως οι μπάτσοι. Ο Θεός να σε ευλογεί Τζορτζ Φλόιντ. Λυπάμαι πολύ για εσένα και την οικογένειά σου. Και για όλες τις παράλογες δολοφονίες που συνέβησαν πριν την δική σου. Θα τελειώσει ποτέ; Προσεύχομαι στο ΘΕΟ να γίνει μια μέρα. Μέχρι τότε- Γ*** την αστυνομία! Ναι, το είπα. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ορθότητα. Με ενδιαφέρει η δικαιοσύνη», κατέληξε η Μαντόνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

with his knee on his neck, handcuffed and helpless, crying for his life with his face in the street is the most sickening, heartbreaking thing ive seen in a long time. This Officer knew he was being filmed and murdered him with arrogance and Pride. This has to stop!! Until we can over come Racism in America— no one should be allowed to carry a gun. Most of all cops. God Bless you George Floyd Im so sorry for you and your family. And all the senseless killings that have gone before you. Will it ever end? 🙏🏼 I pray to GOD it does one day. Until then—Fuck The Police! Yea I said it. Im not interested in being PC. Im interested in Justice. @shaunking #georgefloyd #justice #guncontrol

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM