Φρενίτιδα στα γραφεία στοιχημάτων για το όνομα του μωρού των Χάρι και Μέγκαν - Τα «φαβορί»

Φρενίτιδα στα γραφεία στοιχημάτων για το όνομα του μωρού των Χάρι και Μέγκαν - Τα «φαβορί» Facebook Twitter
0

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει στα γραφεία στοιχημάτων η είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, καθώς όλοι προσπαθούν να μαντέψουν σωστά το όνομα που θα επιλέξει το βασιλικό ζεύγος για τον νεογέννητο γιο τους. 

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συχνά επιλέγουν «κλασικά» μικρά ονόματα, όπως Άρθουρ, Άμπερτ, Σέιν, Φίλιπ ή Τζέιμς, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του να κάνουν μια αντισυμβατική επιλογή για τον νεογέννητο γιο τους.

Αν προτιμήσουν ονόματα των στενών συγγενών τους, τότε προκρίνονται τα «Κάρολος» –ο παππούς του μωρού και διάδοχος του βρετανικού θρόνου– ή «Φίλιππος», από τον δούκα του Εδιμβούργου, τον προπάππου, σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ. Άλλα μικρά ονόματα που συνηθίζονται στη βασιλική οικογένεια είναι τα Αρθούρος, Ιάκωβος (Τζέιμς), Αλβέρτος και Εδουάρδος.

Στο γραφείο στοιχημάτων William Hill προκρίνεται το «Αρθούρος», ενώ στο Paddy Power μεταξύ των φαβορί είναι τα «Αλέξανδρος» και «Ιάκωβος».

Αλβέρτος ήταν το μικρό όνομα του συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας, αλλά και του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ο οποίος όμως επέλεξε να αποκαλείται «Γεώργιος» όταν ανέβηκε στον θρόνο. Είναι επίσης ένα από τα μικρά ονόματα του ίδιου του πρίγκιπα Χάρι. Το Αρθούρος, από τον θρυλικό βασιλιά των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης, είναι ένα από τα μικρά ονόματα του πρίγκιπα Καρόλου, του γιου του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και του μικρότερου γιου του τελευταίου, πρίγκιπα Λούι – το όνομα έχει επανέλθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία.

Στο μπλογκ The Tig που διατηρούσε η Μέγκαν παλαιότερα και το οποίο δεν υπάρχει πια, είχε αναφέρει ότι ένα από τα αγαπημένα της ονόματα είναι το «Γκρέι», τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Στις ΗΠΑ, αυτήν την περίοδο είναι της μόδας το όνομα Λίαμ και ακολουθούν τα Νόα και Ουίλιαμ. Στη Βρετανία, πρώτα σε προτιμήσεις μικρά ονόματα είναι τα Όλιβερ, Χάρι και Τζορτζ.

Τα γραφεία στοιχημάτων δεν αποκλείουν να δοθεί στο παιδί κάποιο όνομα που συνηθίζεται περισσότερο στις ΗΠΑ, όπως τα Μπράντλεϊ ή Σπένσερ – το τελευταίο ήταν επίσης το επώνυμο της μητέρας του Χάρι, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ