Ντελίριο στο Παλάτι με την γέννα της Μέγκαν Μαρκλ - Τι δήλωσαν η μητέρα και ο πατέρας της

Ντελίριο στο Παλάτι με την γέννα της Μέγκαν Μαρκλ - Τι δήλωσαν η μητέρα και ο πατέρας της Facebook Twitter
0

Ντελίριο στην βασιλική οικογένεια και όχι μόνο, προκάλεσε η είδηση πως γέννησε η Μέγκαν Μαρκλ, με την την μητέρα της Δούκισσας του Σάσεξ να «έχει τρελαθεί από χαρά» και τον πατέρα της να δηλώνει «βέβαιος ότι ο εγγονός του θα υπηρετήσει το στέμμα και τον βρετανικό λαό».

Η μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ «έχει τρελαθεί από χαρά με τη γέννηση του πρώτου της εγγονιού και είναι στο πλευρό της Δούκισσας και του Δούκα του Σάσεξ στην αγροικία Φρόγκμορ» που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πύργου του Ουίνδσορ, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διευκρινίζοντας ότι η «Δούκισσα του Σάσεξ και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους».

Ο Τόμας Μαρκλ, πατέρας της Μέγκαν, δήλωσε ευτυχής για τη γέννηση του εγγονού του και πεπεισμένος ότι το παιδί θα υπηρετήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, γράφει η εφημερίδα Sun. «Είμαι περήφανος που ο νέος μου εγγονός γεννήθηκε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και είμαι βέβαιος ότι θα μεγαλώσει έτσι ώστε να υπηρετήσει το στέμμα και τον βρετανικό λαό με σεβασμό, αξιοπρέπεια και τιμή. Ο Θεός ας ευλογεί το παιδί και εύχομαι να έχει υγεία και ευτυχία. Τα συγχαρητήρια μου στην αγαπημένη μου κόρη, δούκισσα Μέγκαν, και στον πρίγκιπα Χάρι. Ο Θεός ας σώζει τη βασίλισσα».


Οι αδελφές της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Λαίδη Τζέιν Φέλοους και Λαίδη Σάρα ΜακΚορκοντέιλ, όπως και ο αδελφός της, κόμης Τσαρλς Σπένσερ ενημερώθηκαν σχετικά και είναι επίσης «πολύ χαρούμενοι από το ευτυχές γεγονός», σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Για την γέννηση ειδοποιήθηκαν επίσης η 93χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ και ο 97χρονος σύζυγός της, Δούκας του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς καθώς και ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ με την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον. 

Η γέννηση του βασιλικού μωρού αναμενόταν από στιγμή σε στιγμή εδώ και μερικές ημέρες. Τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ο πρίγκιπας Χάρι ακύρωνε ένα μέρος της προγραμματισμένης επίσκεψής του αυτή την εβδομάδα στην Ολλανδία. Ο πρίγκιπας είχε προγραμματίσει να πάει στο Άμστερνταμ την Τετάρτη και στη Χάγη την Πέμπτη για την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τους Invictus Games. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Πολιτισμός / Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Λίγες μέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του στις 22 Απριλίου, ο Τζον Γουότερς παρουσίασε στο Μπέρκλεϊ τη νέα του παράσταση, επιστρέφοντας στη σκηνή με το ίδιο πνεύμα τρας, χιούμορ και ανυπακοής που τον έκανε εμβληματική μορφή της αμερικανικής αντικουλτούρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Η Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάρθα Στιούαρτ στο biopic «Good Thing», με τη Janicza Bravo του «Zola» στη σκηνοθεσία. Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή φράση-σήμα κατατεθέν της Στιούαρτ, «It’s a good thing»
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Πολιτισμός / Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε σκιές, νέα πρόσωπα και την υπόσχεση της ελευθερίας πάνω στην πίστα, η Μαντόνα ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor: Part II», το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου από τη Warner Records.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM
Η δύναμη της αγάπης: όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Πολιτισμός / Όταν πέφτει η νύχτα, το queer Βουκουρέστι φτιάχνει τους δικούς του χώρους

Το Waves Penetrate Me Fiercely, το νέο μικρού μήκους φιλμ του τρανς δημιουργού Geo Aghinea, χαρτογραφεί μια queer νυχτερινή ζωή που απλώνεται σε εγκαταλειμμένα κτίρια, διαμερίσματα και αυτοσχέδιους χώρους στο Βουκουρέστι.
THE LIFO TEAM
ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Πολιτισμός / Τιτανικός: Η ιστορία του πιο διάσημου ναυαγίου που έγινε σαν σήμερα το 1912

Το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ξεκίνησε σαν μια θριαμβευτική στιγμή της ναυπηγικής ιστορίας και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατέληγε σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες όλων των εποχών
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας Μάικλ Ρόζεν κέρδισε το διεθνές βραβείο παιδικού βιβλίου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο Μάικλ Ρόζεν είναι ο νικητής του Hans Christian Andersen Award 2026 στην κατηγορία συγγραφής, της υψηλότερης διεθνούς διάκρισης για δημιουργούς παιδικών βιβλίων που απονέμει η IBBY. Η ανακοίνωση έγινε στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.
THE LIFO TEAM
Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Πολιτισμός / Το σπίτι που χάθηκε στις φωτιές γίνεται η νέα παράσταση του Μπίλι Κρίσταλ

Ο Μπίλι Κρίσταλ επιστρέφει το φθινόπωρο στο Broadway με το 860, μια νέα σόλο παράσταση εμπνευσμένη από το σπίτι όπου έζησε με την οικογένειά του για 46 χρόνια και που χάθηκε στις φωτιές του Παλισέιντς το 2025
THE LIFO TEAM