Φωτιά στην Αττική: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο στον Μαραθώνα

Φωτιά στην Αττική: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο στον Μαραθώνα Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
0

Κλειστός παραμένει προς το παρόν ο αρχαιολογικός χώρος αλλά και το μουσείο στον Μαραθώνα, μετά τη φωτιά στην Αττική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παραμένουν κλειστά για το κοινό για προληπτικούς λόγους, καθώς τόσο ο αρχαιολογικός χώρος όσο και το μουσείο, δεν έχουν ζημιές από τη φωτιά.

«Η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, στην Αττική, δεν προκάλεσε βλάβες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος και στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Μαραθώνος (Ραμνούς, Τύμβος Αθηναίων, ιερό Αιγυπτίων θεών στην Μπρεξίζα, Νέας Μάκρης)», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (ΕφΑΑνΑτ) του ΥΠΠΟ.

«Για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, από πυκνό καπνό που καλύπτει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, οι αρχαιολογικοί χώροι και το μουσείο Μαραθώνα θα παραμείνουν, προς το παρόν, κλειστά», προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Όσον αφορά στα διάσπαρτα μεμονωμένα ορατά ή και ιστάμενα μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου και Πεντέλης, θα ακολουθήσει διενέργεια αυτοψιών, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του υπουργείου Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, στην Αττική, δεν προκάλεσε βλάβες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος και στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Μαραθώνος (Ραμνούς, Τύμβος Αθηναίων, ιερό Αιγυπτίων θεών στην Μπρεξίζα, Νέας Μάκρης).

Επισημαίνεται ότι οι προαναφερόμενοι χώροι βρίσκονται σε απόσταση από τα σημεία όπου εξελίχθηκε η πυρκαγιά. Στον αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου (Ικάριον) δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα πρόσβασης, ώστε να γίνει αυτοψία. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι χώροι ήταν εξαντλητικά καθαρισμένοι και αποψιλωμένοι.

Για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, από πυκνό καπνό που καλύπτει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, οι αρχαιολογικοί χώροι και το Μουσείο Μαραθώνα θα παραμείνουν, προς το παρόν, κλειστά. Το κοινό έχει ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας της ΕφΑΑνΑτ.

Όσον αφορά στα διάσπαρτα μεμονωμένα ορατά ή και ιστάμενα μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου και Πεντέλης, θα ακολουθήσει διενέργεια αυτοψιών, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM