Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι celebrities των ΗΠΑ

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι celebrities των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

O σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της αυτοκρατορίας του Star Wars, κατέκτησε την κορυφή του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς celebrities, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ύψος της περιουσίας του 74χρονου συγγραφέα, σκηνοθέτη, παραγωγού και δημιουργού του διαστημικού saga εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012, σύμφωνα με το Forbes.

Ο συνάδελφός του, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έκλεισε σήμερα τα 72 του χρόνια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με την περιουσία του να ανέρχεται στα 3,7 δισεκατομμύρια. Η καριέρα του Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγού διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια με επιτυχίες όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία», τον "E.T.", τη «Λίστα του Σίντλερ».

Η πλουσιότερη γυναίκα του Forbes είναι η 64χρονη Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε την τέταρτη θέση με περιουσία στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεοεισερχόμενη στον κατάλογο του Forbes είναι η Κάιλι Τζένερ, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται χάρη στην εταιρεία της Kylie Cosmetics. Η 21χρονη Τζένερ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αναδειχθεί στη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο, σημειώνει το Forbes.

H Τζένερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας μαζί με τον ράπερ Τζέι Ζι, με τις περιουσίες τους να υπολογίζονται στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διάσημοι που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes έχουν περιουσίες που ανέρχονται σε 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ισλανδίας, σύμφωνα με το περιοδικό.

10. James Patterson - 800 εκατ. δολάρια

9. Tiger Woods - 800 εκατ. δολάρια

8. Sean 'Diddy' Combs - 825 εκατ. δολάρια

7. David Copperfield - 875  εκατ. δολάρια

6. Jay-Z - 900 εκατ. δολάρια

5. Kylie Jenner - 900 εκατ. δολάρια

4. Michael Jordan - 1,7 δισ. δολάρια

3. Oprah Winfrey - 2,8 δισ. δολάρια

2. Steven Spielberg - 3,7 δισ. δολάρια

1. George Lucas - 5,4 δισ. δολάρια

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πολιτισμός / Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 96 ετών: Ο γιος του λέει ότι αποσύρθηκε οριστικά από τον κινηματογράφο

Η καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ εκτείνεται σε περισσότερες από έξι δεκαετίες και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου
THE LIFO TEAM