Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι celebrities των ΗΠΑ

Forbes: Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι celebrities των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

O σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της αυτοκρατορίας του Star Wars, κατέκτησε την κορυφή του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς celebrities, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ύψος της περιουσίας του 74χρονου συγγραφέα, σκηνοθέτη, παραγωγού και δημιουργού του διαστημικού saga εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012, σύμφωνα με το Forbes.

Ο συνάδελφός του, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έκλεισε σήμερα τα 72 του χρόνια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με την περιουσία του να ανέρχεται στα 3,7 δισεκατομμύρια. Η καριέρα του Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγού διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια με επιτυχίες όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία», τον "E.T.", τη «Λίστα του Σίντλερ».

Η πλουσιότερη γυναίκα του Forbes είναι η 64χρονη Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε την τέταρτη θέση με περιουσία στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεοεισερχόμενη στον κατάλογο του Forbes είναι η Κάιλι Τζένερ, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται χάρη στην εταιρεία της Kylie Cosmetics. Η 21χρονη Τζένερ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αναδειχθεί στη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο, σημειώνει το Forbes.

H Τζένερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας μαζί με τον ράπερ Τζέι Ζι, με τις περιουσίες τους να υπολογίζονται στα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διάσημοι που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes έχουν περιουσίες που ανέρχονται σε 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ισλανδίας, σύμφωνα με το περιοδικό.

10. James Patterson - 800 εκατ. δολάρια

9. Tiger Woods - 800 εκατ. δολάρια

8. Sean 'Diddy' Combs - 825 εκατ. δολάρια

7. David Copperfield - 875  εκατ. δολάρια

6. Jay-Z - 900 εκατ. δολάρια

5. Kylie Jenner - 900 εκατ. δολάρια

4. Michael Jordan - 1,7 δισ. δολάρια

3. Oprah Winfrey - 2,8 δισ. δολάρια

2. Steven Spielberg - 3,7 δισ. δολάρια

1. George Lucas - 5,4 δισ. δολάρια

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Πολιτισμός / Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Η μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν που ανοίγει στις 12 Απριλίου στο MoMA δεν φέρνει απλώς ξανά στο προσκήνιο έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Φέρνει μαζί της και το παλιό ερώτημα που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ακολουθεί: τι ακριβώς είναι τέχνη και ποιος το αποφασίζει;
THE LIFO TEAM
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Πολιτισμός / Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν σχεδίασε απλώς τις συλλεκτικές φιάλες της σοδειάς 2023 της Ornellaia. Για τη μοναδική 9λιτρη φιάλη έδωσε μια οδηγία-έργο: να πιεις το κρασί αργά, με κλειστά μάτια, ακούγοντας το θέμα του Νίνο Ρότα από το La Dolce Vita.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο νέο του ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, κυρίως για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες εκεί όπου δεν υπάρχει οπτικό αρχειακό υλικό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι δούλεψε περίπου έναν χρόνο πάνω στο Interstellar πριν αποχωρήσει από το πρότζεκτ, το οποίο ανέλαβε στη συνέχεια ο Κρίστοφερ Νόλαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αφρίκα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και πιο αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Πολιτισμός / Πέθανε ο Άφρικα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Ο DJ και παραγωγός από το Μπρονξ, που ταυτίστηκε με το Planet Rock, πέθανε στα 68 του από καρκίνο. Η υστεροφημία του, ωστόσο, είχε ήδη σκιαστεί από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
THE LIFO TEAM
Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026- με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Πολιτισμός / Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026, με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Η φετινή ανακοίνωση του 79ου Φεστιβάλ Καννών δείχνει σαφή στροφή προς το διεθνές σινεμά δημιουργών, με 21 ταινίες στο διαγωνιστικό και αισθητά μικρότερη παρουσία αμερικανικών στούντιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη νέες ταινίες των Παβέλ Παβλικόφσκι, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Κριστιάν Μουντζίου και Αϊρα Σακς.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Πολιτισμός / Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Το You Are the Führer’s Unrequited Love του Ζαν-Νοέλ Ορενγκό επιστρέφει στην περίπτωση του Άλμπερτ Σπέερ για να δείξει πώς ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του ναζιστικού καθεστώτος κατάφερε μετά τον πόλεμο να χτίσει την εικόνα του «μετανοημένου» ναζί
THE LIFO TEAM
Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Πολιτισμός / Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Index, ο Κρίστοφερ Άντερσον μιλά για τη δουλειά του από την Αϊτή και το Αφγανιστάν μέχρι τον Τραμπ και τον Τζέφρι Έπσταϊν, θυμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι μόνο θέμα πρόσβασης, αλλά και τρόπος να διαβάζεις τι κρύβεται πίσω από την εικόνα της ισχύος.
THE LIFO TEAM
Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Πολιτισμός / Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Η Pinacoteca Agnelli στο Τορίνο παρουσιάζει στις 30 Απριλίου το «Walter Pfeiffer: In Good Company», μια μεγάλη αναδρομή σε έναν από τους πιο τρυφερούς και ερωτικά φορτισμένους φωτογράφους της ευρωπαϊκής εικόνας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Πολιτισμός / Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Η έκθεση «Martin Wong: Popeye», που ανοίγει στις 18 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο παράξενες εμμονές του Αμερικανού ζωγράφου: τον Ποπάι όχι ως αθώα ποπ φιγούρα, αλλά ως σώμα, σύμβολο και queer φαντασίωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Πολιτισμός / Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέχρι το Παρίσι, ο Ματίς επιστρέφει φέτος την άνοιξη με μια ασυνήθιστη πυκνότητα εκθέσεων. Και μαζί τους επιστρέφει και το ερώτημα γιατί ο κόσμος ξαναγυρίζει τώρα σε έναν ζωγράφο της αρμονίας.
THE LIFO TEAM