Φεστιβάλ Καννών 2024: «The Apprentice» η νέα ταινία με κεντρικό ήρωα τον Ντόναλντ Τραμπ

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η ταινία «The Apprentice» με κεντρικό ήρωα τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ, φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να κάνει η νέα ταινία «The Apprentice» με κεντρικό ήρωα τον Ντόναλντ Τραμπ

Η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη Αλί Αμπάσι αφηγείται τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει την αυτοκρατορία του τις δεκαετίες του 1970 και 1980. 

Η ταινία σε σενάριο του Γκάμπριελ Σέρμαν περιγράφεται ως «μια εξερεύνηση δύναμης και φιλοδοξίας, σε έναν κόσμο διαφθοράς και εξαπάτησης. Επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Tραμπ να δημιουργήσει την αυτοκρατορία του στο τομέα των ακινήτων στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970 και του 1980, εξετάζοντας επίσης τη σχέση του με τον Ρόι Κον». Σύμφωνα με το Deadline, «είναι μια ιστορία μέντορα-προστατευόμενου που περιγράφει την προέλευση μιας αμερικανικής δυναστείας. Γεμάτο με χαρακτήρες μεγαλύτερους από τη ζωή, αποκαλύπτει το ηθικό και ανθρώπινο κόστος μιας κουλτούρας που ορίζεται από νικητές και ηττημένους». 

O Σεμπάστιαν Σταν θα υποδυθεί τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Μαζί του θα είναι ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του διαβόητου δικηγόρου Ρόι Κον, ο οποίος υπήρξε μέντοράς του Τραμπ στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. 

Tο πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν η υποψήφια για Όσκαρ Μαρία Μπακάλοβα ως Ιβάνα Τραμπ και ο Μάρτιν Ντόνοβαν στο ρόλο του πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ, Φρεντ.  

Η ταινία θα είναι μεταξύ των φετινών παραγωγών στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών μαζί με το «Megalopolis», του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το «The Shrouds» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κinds of Kindness». Aμέσως μετά την ανακοίνωση του φεστιβάλ δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο στιγμιότυπο του Σεμπάστιαν Σταν ως Τραμπ, ο οποίος φορώντας ένα εκρού κοστούμι κάθεται στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και τηλεφωνεί μαζί με τον «μέντορά του» που τον υποδύεται ο Τζέρεμι Στρονγκ. 

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023 και ολοκληρώθηκαν στις 28 Ιανουαρίου του 2024. Σημειώνεται ότι το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM