Φεστιβάλ Καννών 2023: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε ξυπόλητη- Για τις γυναίκες στο Ιράν

Φεστιβάλ Καννών 2023: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε ξυπόλητη- Για τις γυναίκες στο Ιράν Facebook Twitter
0

Η Κέιτ Μπλάνσετ πέταξε τα ψηλοτάκουνά της και περπάτησε ξυπόλητη το βράδυ της Παρασκευής σε ένα πάρτι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2023 που διοργανώθηκε από το Variety και τις Χρυσές Σφαίρες.

Η Κέιτ Μπλάνσετ έσπασε το «ενδυματολογικό πρωτόκολλο» του Φεστιβάλ των Καννών και εμφανίστηκε ξυπόλητη και έναν ανώτερο σκοπό: για να σταθεί αλληλέγγυα με τις γυναίκες του Ιράν.

Η ηθοποιός, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών 2023 ήταν έτοιμη να δώσει στην πρωταγωνίστρια του «Holy Spider», Zahra Amir Ebrahim το βραβείο πρωτοποριακών καλλιτεχνών, άρπαξε το τρόπαιο και αστειεύτηκε «Αυτό είναι για να μαχαιρώσει όλους όσοι στέκονται εμπόδιο στα δικαιώματα των γυναικών. Βάιβάιβάι!»

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η Zahra Amir Ebrahim, σε μια συναισθηματική ομιλία μίλησε για την πατρίδα της, η οποία «εκτελεί αθώους ανθρώπους».

«Πάντα πίστευα ότι το να είσαι ηθοποιός ήταν ένα παράδοξο: να υπηρετείς τα δικά σου συναισθήματα και να είσαι σημαία ή καθρέφτης ή φως. Αυτό το βραβείο τιμά αυτό το παράδοξο».

Στο πάρτι, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Barriere στο The Majestic Cannes, βρέθηκαν κορυφαίοι παραγωγοί, στελέχη και καλλιτέχνες.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο

Πολιτισμός / Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου

Το εμβληματικό μουσείο της Μαδρίτης υποδέχτηκε 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2025, μία τεράστια επιτυχία την οποία ο διευθυντής του την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη
THE LIFO TEAM
Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ