«Killers of the flower moon»: Ντε Νίρο και Ντι Κάπριο στη νέα ταινία του Σκορσέζε- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ

«KIllers of the flower moon»: Ντε Νίρο και Ντι Κάπριο στη νέα ταινία του Σκορσέζε- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την νέα του ταινία «Killers of the Flower Moon», το τρέιλερ της οποίας κυκλοφόρησε χθες.

To «Killers of the Flower Moon» θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Καννών 2023.

Το γουέστερν «Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI» του Μάρτιν Σκορσέζε βασίζεται στο best seller του David Grann από το 2017.  Χρονολογικά η ιστορία μεταφέρεται στη δεκαετία του 1920 στην Οκλαχόμα.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε μια σειρά από δολοφονίες του Έθνους Osage για τα δικαιώματα του πετρελαίου και στην έρευνα του νεοσύστατου FBI. 

Για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, το «Flower Moon» σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι οσκαρικοί ηθοποιοί συνεργάζονται σε μεγάλου μήκους ταινία, μετά το 1993, οπότε και εμφανίστηκαν μαζί στο «This Boy’s Life». 

Ο Ντε Νίρο κέρδισε υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου πρωταγωνιστώντας στις ταινίες του Σκορσέζε «Ο ταξιτζής», «Ακρωτήρι του Φόβου» και «Οργισμένο είδωλο».

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο από την άλλη υπήρξε επίσης υποψήφιος για Όσκαρ για τις ερμηνείες του στο «The Aviator» και «Ο Λύκος της Wall Street». 

Το «Flower Moon» ωστόσο είναι η πρώτη ταινία, στην οποία και οι τρεις θα συνεργαστούν σε μία κοινή παραγωγή. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποδύεται τον Ernest Burkhart, ανιψιό ενός ισχυρού ντόπιου κτηνοτρόφου, τον οποίο υποδύεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Είναι παντρεμένος με την ιθαγενή που υποδύεται η Lily Gladstone και εμπλέκεται στις δολοφονίες του έθνους Osage. 

Η αρχική ιδέα για την ταινία «Flower Moon» ήταν να υποδυθεί τον πράκτορα του FBI, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αλλά ο ηθοποιός αποφάσισε να αλλάξει ρόλο για να ερμηνεύσει τον πιο ηθικά διφορούμενο Ernest Burkhart.

«Υπάρχουν πολλοί, τόσοι πολλοί, πεινασμένοι λύκοι. Μπορείς να βρεις τους λύκους σε αυτή τη φωτογραφία;» ακούγεται να λέει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο τρέιλερ της ταινίας.

Ακολουθούν σκηνές χάους κα βίας με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο να κυριαρχούν σε πλάνα και να προϊδεάζουν για μία τεχνικά και αισθητικά τουλάχιστον άρτια παραγωγή. Σκορσέζε γαρ. «Η απληστία είναι ένα ζώο, που πεινά για αίμα» με αυτή τη φράση κλείνει το τρέιλερ. 

Η ταινία κυκλοφορεί από τις Apple και Paramount στις 20 Οκτωβρίου.
 

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM