Φεστιβάλ Καννών 2023: Αρχίζει σήμερα η γιορτή του σινεμά

Φεστιβάλ Καννών 2023: Ανοίγει σήμερα η αυλαία για την γιορτή του σινεμά Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η αυλαία ανοίγει σήμερα για το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η τελετή έναρξης για το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο France 2 και διεθνώς στο Brut.

Εκδηλώσεις, «πασαρέλα» στο κόκκινο χαλί, συνεντεύξεις τύπου, και προβολές όλα θα μεταδίδονται στα γαλλικά και στα αγγλικά στο France.tv, Culturebox, αλλά και στο YouTube καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Festival de Cannes.

Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 20:30 (τοπική ώρα).

Κύρια οικοδέσποινα του Φεστιβάλ των Καννών είναι η ηθοποιός Chiara Mastroianni, η οποία θα υποδεχτεί στη σκηνή του Grand Théâtre Lumière του Palais des Festivals την κριτική επιτροπή.

Πρόεδρος της επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2023 είναι ο Σουηδός σκηνοθέτης του «Triangle of Sadness» και περσινός νικητής του Χρυσού Φοίνικα, Ρούμπεν Έστλουντ ενώ την κριτική επιτροπή του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Πολ Ντέινο και Μπρι Λάρσον, η Μαροκινή σκηνοθέτρια Μαριάμ Τουζανί, ο Γάλλος ηθοποιός Ντενίς Μενοσέτ, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ρουνγκάνο Νιόνι, ο Αφγανός συγγραφέας, Ατίκ Ραχίμι, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νταμιάν Σιφρόν, και η σκηνοθέτρια Ζουλιά Ντουκουρνό, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2021 για την ταινία της «Titane».

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα σε μία από τις 21 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος, στις 27 Μαΐου οπότε και ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Από τος κορυφαίες στιγμές της τελετής θα είναι η παρουσία του επίτιμου καλεσμένου του 76ου Φεστιβάλ των Καννών, του Αμερικανού ηθοποιού και παραγωγού Μάικλ Ντάγκλας, ο οποίος θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.

Η προβολή της εναρκτήριας ταινίας, Jeanne du Barry της Maïwenn θα ακολουθήσει μετά την τελετή έναρξης. 

Μετά από 11 ημέρες κινηματογράφου στις Κάννες, η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία κατά την τελετή λήξης. Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου, αρχίζει στις 20:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το France 2. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM