Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, ένα από τα πιο επιτυχημένα μίνι-φεστιβάλ της αθηναϊκής πρωτεύουσας, επιστρέφει για 5η χρονιά, με προβολές στον κινηματογράφο Ελληνίς των Αμπελοκήπων.

 

Αν η ισπανόφωνη κινηματογραφία παραμένει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στροφή των νέων δημιουργών στο σινεμά είδους. Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν έχει τόσα πολλά φιλμ για τους φαν της αγωνίας και της αδρεναλίνης, έχει, όμως, αρκετά για τους λάτρεις του καλού σινεμά.

 

Τα Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα, ο Χρυσός Αλέξανδρος του περσινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε μόνο online λόγω της πανδημικής κρίσης, και το Τρυφερέ μου Ταυρομάχε, που έλαβε το αντίστοιχο βραβείο κοινού, θα προβληθούν για πρώτη φορά σε μεγάλη οθόνη. Οι σκηνοθέτες πίσω από δύο από τις πιο αγαπημένες ισπανόφωνες δημιουργίες του ελληνικού κοινού επιστρέφουν. Ο Χουάν Χοσέ Καμπανέγια, της φήμης του αξέχαστου Secret in their Eyes, επιστρέφει με τις Ιστορίες Κατεργαρέων, ενώ ο Θεσκ Γκάι, σκηνοθέτης του τρυφερού Truman, συνεργάζεται ξανά με τον αλμοδοβαρικό πρωταγωνιστή Χαβιέ Κάμαρα στο φιλμ Οι Γείτονες από Πάνω.

 

Τέλος, για να τιμήσει την επέτειο 200 χρόνων από την ανεξαρτησία, το φεστιβάλ θα προβάλλει δύο πολυβραβευμένες περουβιανές ταινίες, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθούν και δωρεάν διαδικτυακές προβολές μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.fecha.gr, όπου θα υπάρχουν διαθέσιμες ταινίες μικρού μήκους (cortoFeCHA), ντοκιμαντέρ (docuFeCHA), ταινίες για παιδιά (FeCHAniños) και ταινίες LGBTQI+ (Diversidad) έως και τις 2 Ιουλίου.

 

To Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει από 24 ως 30 Ioυνίου
Τραγούδι Χωρίς Όνομα (Μελίνα Λεόν, Περού/Ισπανία/Η.Π.Α./Χιλή, 2019, 97’)