Φεστιβάλ Βενετίας: Στο κόκκινο χαλί ο Jimmy Page για το «Βecoming Led Zeppelin»

Φεστιβάλ Βενετίας: Στο κόκκινο χαλί ο Jimmy Page για το «Βecoming Led Zeppelin» Facebook Twitter
AP
0

Ο Jimmy Page έφτασε στο φεστιβάλ της Βενετίας για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin.

Ο κιθαρίστας για χρόνια είχε απορρίψει πολλές «άθλιες» όπως έχει πει, προτάσεις για ένα ντοκιμαντέρ για τη θρυλική μπάντα.

Πλέον όμως η σωστή πρόταση έγινε και εκείνος είπε το ναι, στο «Becoming Led Zeppelin» το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στη μουσική και εξιστορεί τη γέννηση της μπάντας το 1968 και τη άνοδο της.

Το «Becoming Led Zeppelin», έκανε πρεμιέρα σήμερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και ο Jimmy Page ήταν εκεί.

Οι παραγωγοί Bernard MacMahon και Allison McGourty-οπαδοί των Zeppelin- είχαν στα χέρια τους βίντεο που δεν είχαν δει ποτέ, από μερικές από τις πρώτες συναυλίες του συγκροτήματος στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, καθώς και μια εκπληκτική ηχητική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο ντράμερ John Bonham σε έναν Αυστραλό δημοσιογράφο πριν πεθάνει το 1980.

Η συνέντευξη, τα πλάνα από τις συναυλίες και άλλο αρχειακό υλικό συνδυάζονται με σύγχρονες συνεντεύξεις από τα τρία επιζώντα μέλη του συγκροτήματος - Page, Robert Plant και John Paul Jones - δημιουργώντας ένα μοντάζ που χαρτογραφεί τα δύο πρώτα χρόνια της ύπαρξης του συγκροτήματος και τις πρώτες μουσικές επιρροές τους.

Ο MacMahon, ο οποίος μαζί με την McGourty ξεκίνησαν τη σειρά ντοκιμαντέρ PBS «American Epic», είπε ότι χρειάστηκε ένας χρόνος για να εντοπίσουν την ηχογράφηση του Bonham, αφού πρώτα είχε ακούσει μια εκδοχή της συνέντευξης σε βινίλιο.

Από τον ήχο, κατάλαβε ότι η συνέντευξη είχε μετατραπεί σε άλλη ηχητική μορφή. Στη συνέχεια «πήγαμε σε κάθε Αυστραλό δημοσιογράφο που γνωρίζαμε από εκείνη την εποχή ρωτώντας αναγνωρίζετε αυτή τη φωνή; Γιατί ο δημοσιογράφος δεν έλεγε το όνομά του στη συνέντευξη».

«Τελικά ανακάλυψα κάποιον που μου είπε πως ξέρει ποιος είναι αλλά είχε πεθάνει αυτός που ψάχναμε» πρόσθεσε.

Ο MacMahon δεν πτοήθηκε και άντλησε κάθε δυνατή επαφή που είχε και εντόπισε κάθε δυνατό αρχειακό, ηχητικό υλικό στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Ο Page είπε ότι εκτιμά ιδιαίτερα την εστίαση του ντοκιμαντέρ στη μουσική ενώ τα τραγούδια παίζονται ολόκληρα και όχι μόνο αποσπάσματά τους.

Επιπλέον, το ντοκιμαντέρ επιτρέπει στα μέλη του συγκροτήματος να πουν τη δική τους ιστορία με τα δικά τους λόγια. Δεν υπάρχουν άλλες συνεντεύξεις στην κάμερα.

Ο Page είπε ότι είχε λάβει πολλές προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια για να πει την ιστορία των Led Zeppelin, αλλά «ήταν αρκετά άθλιες. Άθλιες στο σημείο όπου επικεντρωνόταν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τη μουσική».

«Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι για τη μουσική» τόνισε ο κιθαρίστας της θρυλικής μπάντας.

Με πληροφορίες του AP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία»: Ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Πολιτισμός / «Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία»: Ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το ντοκιμαντέρ της Λόρα Πόιτρας που κέρδισε την ανώτατη διάκριση στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ