Έργο του Γιάννη Μόραλη πωλήθηκε για 630.375 ευρώ

Έργο του Γιάννη Μόραλη πωλήθηκε προς 630.375€ Facebook Twitter
0

Έναντι 630.375 ευρώ πωλήθηκε η «Πανσέληνος» (Pleine Lune I) του Γιάννη Μόραλη (1916-2009) σε δημοπρασία Ελληνικής Τέχνης που οργάνωσε ο οίκος Bonhams στο Παρίσι.

Πρόκειται για ακρυλικό σε καμβά -146×124εκ.- με περιγραφή στα ελληνικά, υπογραφή και χρονολογία στο δεξί μέρος χαμηλά και στην πίσω όψη. 

Το έργο του Γιάννη Μόραλη βρισκόταν στην κορυφή των τιμών εκτιμήσεων. Μάλιστα, ήταν το έργο που είχε τοποθετηθεί πίσω από το έδρανο της Γαλλίδας auctioneer που ανέλαβε τη διεξαγωγή της δημοπρασίας.

Ο Γιάννης Μόραλης διακρίθηκε ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, καθώς στα έργα του παρουσιάζεται η εξέλιξη της τέχνης που οδεύει από τις ρεαλιστικές αναπαραστάσεις προς τις πιο γεωμετρικές και αφηρημένες.

Άλλοι κορυφαίοι πίνακες Ελλήνων ζωγράφων οι οποίοι αγοράστηκαν σε τιμές χιλιάδων ευρώ είναι ο «Αρχαιολόγος», ζωγραφισμένος το 1943 από τον Νίκο Εγγονόπουλο (1907-1985) πωλήθηκε για 176.775 ευρώ, ο «Ηρακλής σκοτώνει τη Λερναία Ύδρα» του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (1871-1934), ενώ οι «Εγκαταλελειμμένες καμπίνες» του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (1906-1994) πωλήθηκαν για 94.875 ευρώ.

Τέλος, το The Gates of Times Square, της Χρύσας (Βαρδέα) (1933-2013) έφτασε στην τιμή των 315.335 ευρώ σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για έργο της Ελληνίδας ζωγράφου, έδρα της οποίας ήταν η Νέα Υόρκη.
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΑΚΡΙΘΑΚΗΣ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΜΑ ROLEX

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM