Επανακυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των Στέρεο Νόβα μετά από 30 χρόνια

Επανακυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των Στέρεο Νόβα μετά από 30 χρόνια Facebook Twitter
Οι Στέρεο Νόβα σχηματίστηκαν το 1986, όταν βρέθηκαν μαζί οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι. Φωτ.: Σπύρος Στάβερης
0

Με τα λόγια που άνοιγαν το πρώτο κομμάτι τους «Άστραλον» από το ντεμπούτο άλμπουμ των Στέρεο Νόβα, ο K. Bήτα ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την επανακυκλοφορία του από τη Sky Vector Music στις 2 Δεκεμβρίου.

Θα κυκλοφορήσει με ολοκαίνουργιο remastering καθώς και με ένα συνοδευτικό άλμπουμ με παραγωγές νέων μουσικών. 

Το άλμπουμ, ένα ορόσημο στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική κυκλοφόρησε, ακριβώς πριν από 30 χρόνια από την Wipe Out Records. Περιείχε 11 κομμάτια: Τα «Άστραλον», «Ένα Κλεμένο Ποδήλατo», «Ηλίθια Αστεία», «Ευδοκία», «Ο Εξώστης», «Το Παιχνίδι Της Εξουσίας», «Προάστια», «Τομ Τομ», «Ζέον», «Vox Populi», «Ντίσκο Αλμπάνα».

Οι Στέρεο Νόβα σχηματίστηκαν το 1986, όταν βρέθηκαν μαζί οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι (Αντώνης Παλάσκας), έχοντας αρκετές μουσικές ανησυχίες και κάνοντας μουσικούς πειραματισμούς. Επηρεασμένοι από τον ήχο της acid, έγραψαν κάποια κομμάτια και σχημάτισαν ένα instrumental (ορχηστρικό-χωρίς στίχους) γκρουπ με το όνομα Bobby Blast.

Το 1990, ο Κωνσταντίνος Βήτα έγραψε κάποιους στίχους κι η μπάντα αποφάσισε να τους ενσωματώσει στα κομμάτια της. Το όνομα του γκρουπ άλλαξε σε Στέρεο Νόβα.

Ακολούθησαν κυκλοφορίες αρκετών άλμπουμ και singles μέχρι και την κυκλοφορία του «Τέλσον» το 1996, οπότε και ο Αντώνης Πι αποχώρησε από το γκρουπ. Οι Στέρεο Νόβα παρέμειναν διαλύθηκαν έναν χρόνο μετά στα τέλη του 1997. Έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ συνολικά.

Τον Νοέμβριο του 2008, μετά από μήνες υποθέσεων, αποκαλύφθηκε ότι οι Στέρεο Νόβα θα επανενωθούν για μία και μοναδική βραδιά, στις 5 Δεκεμβρίου, στο live για τα 3 χρόνια της LiFO σε μια ιστορική εμφάνιση. Το συγκρότημα επανασυνδέθηκε για μια ακόμη φορά το 2018 για μια συναυλία στο Summer Nostos Festival στο πλαίσιο της προώθησης του τελευταίου άλμπουμ που κυκλοφόρησαν στην Inner Ear Records που είχε τίτλο «Ουρανός».

Ολόκληρη η δημοσίευση του Κ. Βήτα:

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ