Είστε έτοιμοι για μια νέα «Εμμανουέλα» με τη Λέα Σειντού;

Είστε έτοιμοι για μια νέα «Εμμανουέλα» με τη Λέα Σειντού; Facebook Twitter
Η Λέα Σεϊντού θα υποδυθεί τη νέα «Εμμανουέλα».
0

Όνομα-θρύλος για τους φαν του ερωτικού σινεμά, η «Εμμανουέλα» του Ζιστ Ζεκίν έκανε σταρ σε μια νύχτα τη Σίλβια Κριστέλ και γέννησε επίσημες κι ανεπίσημες συνέχειες – θυμάστε τις περιπέτειες της «Μαύρης Εμμανουέλας»;

Μας έδωσε, επίσης, μια σειρά από αξέχαστες μελωδίες, με το score του Φράνσις Λέ για το «Emmanuelle 2» να αποτελεί πραγματικό αριστούργημα της easy listening δισκογραφίας.

Αν και θα πίστευε κανείς ότι ανήκουν για τα καλά στο παρελθόν, οι περιπέτειες της Εμμανουέλας πρόκειται να αναβιώσουν σύντομα και, μάλιστα, με ονόματα που δεν θα περίμενε κανείς.

Η Οντρέ Ντιγουάν, που πήρε τον Χρυσό Λέοντα στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας με το «Γεγονός», το οποίο θα δούμε στις δικές μας αίθουσες στις 2 Ιουνίου, επέλεξε για το αγγλόφωνο ντεμπούτο της να διασκευάσει εκ νέου το μυθιστόρημα της Εμμανουέλ Αρσάν, στο οποίο βασίστηκε η πρώτη ταινία και θέλει τη σύζυγο ενός διπλωμάτη να μπλέκει σε μια σειρά από ερωτικές περιπέτειες.

Φυσικά, αναμένουμε έναν εκσυγχρονισμό των sex politics σε αυτή τη νέα εκδοχή της θρυλικής ηρωίδας του soft-core ερωτισμού, δεν πιστεύουμε ότι η προσέγγιση θα είναι ανάλογη με εκείνη της ταινίας του ‘74.

Όσο για τη νέα Εμμανουέλα; Αυτή δεν θα είναι άλλη από τη Λέα Σεϊντού, την οποία θα δούμε σύντομα στο «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. 

Εμάς μας καίει λίγο και ποιος θα γράψει το σάουντρακ. Κατά τα λοιπά, η ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων παραμένει άγνωστη, καθώς το remake της «Εμμανουέλας» είναι μία από τις εκατοντάδες ταινίες που πωλούνται στην αγορά του φετινού φεστιβάλ Καννών.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM