Είναι 69 ετών και θέλει να σβήσει 20 χρόνια - Η περίπλοκη υπόθεση του «γκουρού θετικότητας»

Είναι 69 ετών και θέλει να σβήσει 20 χρόνια - Η περίπλοκη υπόθεση του «γκουρού θετικότητας» Facebook Twitter
1

Ένας Ολλανδός «γκουρού θετικότητας», ηλικίας 69 ετών, που υποστηρίζει πως νιώθει μικρότερος από την ηλικία του, ξεκίνησε δικαστική διαμάχη για να αναγνωριστεί ως είκοσι χρόνια νεότερος, μετέδωσε ο Guardian. 

Ένας από τους λόγους; Οι διακρίσεις στις εφαρμογές γνωριμιών. 

O Emile Ratelband κατέθεσε σε δικαστήριο στο Άρνεμ πως δεν νιώθει «άνετα» με την ημερομηνία γέννησής του και συνέκρινε την επιθυμία του για τον επαναπροσδιορισμό της, με αυτή των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως transgender. 

Ακόμη δήλωσε πως καθότι έχει μια «επίσημη» ηλικία που δεν αντανακλά τη συναισθηματική του κατάσταση, αγωνίζεται για να βρει δουλειά και αγάπη. Έτσι, ζήτησε να αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του από 11 Μαρτίου 1949 σε 11 Μαρτίου 1969. 

«Όταν είμαι 69 περιορίζομαι. Αν είμαι 49 τότε μπορώ να αγοράσω ένα νέο σπίτι και να οδηγήσω ένα διαφορετικό αυτοκίνητο», δηλώνει.

«Μπορώ να αναλάβω περισσότερη δουλειά. Όταν στο Tinder αναγράφεται πως είμαι 69 δεν παίρνω καμιά απάντηση. Αν είμαι 49, με το πρόσωπο που έχω, θα βρίσκομαι σε περίοπτη θέση.»

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ratelband υποστηρίζει πως οι γιατροί του είπαν πως έχει το σώμα 45χρονου άνδρα και περιγράφει τον εαυτό του ως «νεαρό θεό». 

Ο δικαστής παραδέχθηκε πως η δυνατότητα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου αποτέλεσε νομοθετική πρόοδος

«Συμφωνώ μαζί σας: πολλά χρόνια πριν πιστεύαμε πως θα ήταν αδύνατο», δήλωσε. Αλλά ρώτησε τον Ratelband πώς θα ένιωθαν οι γονείς του, αν είκοσι χρόνια από την ζωή του έσβηναν από τα αρχεία. 

«Για ποιον νοιάζονταν οι γονείς σας; Ποιο ήταν το μικρό τους αγόρι τότε;», ρώτησε ο δικαστής. 

Ο Ratelband, επιδραστικός ομιλητής και εκπαιδευτής νευρογλωσσολογικού προγραμματισμού, απάντησε πως οι γονείς του έχουν πεθάνει. 

Παράλληλα δήλωσε πως σκοπεύει να αποποιηθεί των συνταξιοδοτικών του δικαιωμάτων, ώστε να εξασφαλισθεί πως δεν θα υπάρχουν απρόβλεπτες συνέπειες από την αλλαγή ηλικίας του.

Στο τέλος της σαρανταπεντάλεπτης δικαστικής συνεδρίασης, ο Ratelband δήλωσε: «Είναι ζήτημα ελεύθερης βούλησης.» Ο δικηγόρος του, Jan-Hein Kuijpers, δήλωσε πως ήρθε ο καιρός για τον επαναπροσδιορισμό της ηλικίας». 

Ο εισαγγελέας ρώτησε αν η ικανότητα νομικής αλλαγής ημερομηνία γέννησης θα προϋποθέτει ιατρικές εξετάσεις στο μέλλον, για να επιτρέπει την ορθή εκδίκαση της συναισθηματικής ηλικίας κάποιου. 

Ο δικηγόρος απάντηση πως «φυσικά υπάρχει επίσης κάτι που λέγεται κοινή λογική». 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία»: Ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Πολιτισμός / «Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία»: Ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το ντοκιμαντέρ της Λόρα Πόιτρας που κέρδισε την ανώτατη διάκριση στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ