Δήλωση Μενδώνη για κλοπή και φθορά αντικειμένων από συλλογές του Βρετανικού Μουσείου

Μενδώνη για κλοπή σε Βρετανικό Μουσείο: «Ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός, παρακολουθούμε την εξέλιξη» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου από το εξωτερικό, η Λίνα Μενδώνη απάντησε ότι «είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο απέλυσε μέλος του προσωπικού του, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνα για «θησαυρούς που λείπουν, έχουν κλαπεί ή έχουν υποστεί ζημιές».

Το μέλος του προσωπικού απολύθηκε από το Βρετανικό Μουσείο ήταν ο επιμελητής για τις ελληνικές συλλογές, ελληνικής γλυπτικής και ελληνιστικής περιόδου, Πίτερ Τζον Χιγκς. Εργαζόταν εκεί για 30 χρόνια, ενώ ο γιος του έσπευσε να τον υπερασπιστεί, λέγοντας ότι «δεν έχει κάνει τίποτα» και έχασε τη δουλειά και τη φήμη του άδικα.

Την ίδια ώρα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως εδώ και τρία χρόνια είχε γίνει γνωστή η πώληση αρχαίων με προέλευση το Βρετανικό Μουσείο μέσω της πλατφόρμας ebay, ενώ πιθανολογείται ότι από το 2016 βγήκαν στο σφυρί ως και 3.000 αντικείμενα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM