Βρετανικό Μουσείο: Αντικείμενα της συλλογής «χάθηκαν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν»

Βρετανικό Μουσείο: Αντικείμενα της συλλογής «χάθηκαν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε πως αντικείμενα της συλλογής του διαπιστώθηκε ότι «χάθηκαν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν» και ήδη απολύθηκε ένας υπάλληλος. 

Για την υπόθεση κάνει έρευνα η αστυνομία, ενώ το Βρετανικό Μουσείο ξεκίνησε ανεξάρτητη αξιολόγηση για την ασφάλεια. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του πρώην, πλέον, υπαλλήλου του μουσείου. 

Στην πλειονότητά τους, τα αντικείμενα που χάθηκαν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν ήταν μικρά αντικείμενα τα οποία βρίσκονταν σε αποθήκη. Ανάμεσά τους ήταν χρυσά κοσμήματα και ημιπολύτιμοι λίθοι που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ. Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν είχε εκτεθεί πρόσφατα και κρατούνταν κυρίως για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Βρετανικό Μουσείο. 

Βρετανικό Μουσείο: Εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε ότι υπήρξε «εξαιρετική ανησυχία» όταν νωρίτερα φέτος διαπιστώθηκε ότι «αντικείμενα της συλλογής εκλάπησαν». Στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία, ενισχύθηκε η ασφάλεια και ξεκίνησε η ανεξάρτητη αξιολόγηση για το τι συνέβη. 

Η προτεραιότητα τώρα, επεσήμανε ο Όσμπορν, είναι τριπλή: να ανακτηθούν τα κλεμμένα αντικείμενα, να διαπιστωθεί τι θα μπορούσε να συμβεί για να αποτραπεί το συμβάν και να γίνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο. 

«Είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός», επεσήμανε από την πλευρά του ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτβινγκ Φίσερ. «Το Μουσείο ζητά συγγνώμη για αυτό που συνέβη», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με ειδικούς προσπαθούν να εξακριβώσουν ακριβώς τι λείπει, καταστράφηκε και εκλάπη. 


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεμοστρόβιλοι, προσεληνώσεις και η διαχρονική γοητεία της Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ανεμοστρόβιλοι, προσεληνώσεις και η διαχρονική γοητεία της Όντρεϊ Χέπμπορν

Μια δυνατή εβδομάδα στις αίθουσες με τη Σκάρλετ Γιόχανσον ως κομεντιέν παλιάς κοπής, τον Νίκολας Κέιτζ ως εκπρόσωπο του Κακού και δύο ελκυστικές επανεκδόσεις να ξεχωρίζουν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ