Συνεχίζεται στη Στοκχόλμη η πολύκροτη δίκη του ράπερ A$AP Rocky ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού άνδρα, στη πρωτεύουσα της Σουηδίας

 

Ο A$AP Rocky, κατά την κατάθεσή του σήμερα, ζήτησε «να αποδοθεί δικαιοσύνη» ενώ υποστήριξε πως ήταν σε αυτοάμυνα κατά τη διάρκεια «ενός τρομακτικού καβγά». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες. «Έχω περάσει ένα μήνα στη Σουηδία. Είναι η πέμπτη ή έκτη φορά που έρχομαι εδώ. Έχω δει την πιο όμορφη αρχιτεκτονική. Και σίγουρα την όχι και τόσο όμορφη Σουηδία, μέσα από τη φυλακή» είπε ο A$AP Rocky σύμφωνα με το ρεπορτάζ της USA Today.

 

Δίκη A$AP Rocky: «Τρόμαξα, ημουν σε αυτοάμυνα. Θέλω να καθαρίσει το όνομά μου», λέει ο ράπερ
ΕΡΑ

 

Δίκη A$AP Rocky: «Τρόμαξα, ημουν σε αυτοάμυνα. Θέλω να καθαρίσει το όνομά μου», λέει ο ράπερ
ΕΡΑ

 

Ο A$AP Rocky, δήλωσε αθώος για την κατηγορία της βίαιης επίθεσης, που έγινε στις 30 Ιουνίου. Ο Αμερικανός ράπερ υποστήριξε ότι προσπαθούσε να κατεβάσει μία εφαρμογή για να νοικιάζει ένα ηλεκτρικό σκούτερ όταν το φερόμενο ως θύμα πλησίασε τον σωματοφύλακά του. «Τα πράγματα έγιναν λίγο αλλόκοτα. Πιστέψαμε ότι η συμπεριφορά αυτών των τύπων ήταν παράξενη, έγινε λίγο τρομακτικό», είπε ο A$AP Rocky στο δικαστήριο. 

 

Ο Αμερικανός ράπερ πρόσθεσε ότι υπέθεσε πως το φερόμενο ως θύμα ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και υποστήριξε ότι ενώ εκείνος και η συνοδεία του προσπάθησαν να φύγουν, το φερόμενο ως θύμα και ο φίλος του τους ακολούθησαν. «Σε αυτό το σημείο τρομάξαμε. Είδα τον σωματοφύλακά μου να έχει κοπεί, να αιμορραγεί. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από αυτούς τους αγνώστους. Δεν είμαι από τη Σουηδία, ήταν πολύ τρομακτικό», είπε ο A$AP Rocky. 

 

 

«Ήθελα να πάω πίσω στο ξενοδοχείο για ασφάλεια. Δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν είχαμε ιδέα πού ήμασταν, το μόνο που ξέραμε ήταν πως δεν ήμασταν κοντά στο ξενοδοχείο», είπε. «Είχα τρομάξει και ήμασταν σε αυτοάμυνα», υποστήριξε και αργότερα κατά την κατ' αντιπαράσταση εξέταση. «Πρέπει να κατανοήσετε πως η ζωή μου είναι πολύ, πολύ συγκεκριμένη. Είμαστε σε μία ξένη χώρα. Μας προσέγγισαν δύο άγνωστοι με επιθετική συμπεριφορά». 

 

 

Ο A$AP Rocky αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό όπου δέκα μήνες πριν μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο, ενώ συμπλήρωσε πως έχει πέσει δύο φορές θύμα ένοπλης ληστείας. «Δεν ξέρω τι να περιμένω όταν με πλησιάζουν άγνωστοι. Γι αυτό έχω σωματοφύλακα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου». 

 

Ο A$AP Rocky ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει αποζημίωση για το συμβάν. «Δεν θέλω χρήματα. Μπορώ να τα δουλέψω για να τα κερδίσω. Θέλω δικαιοσύνη και να καθαρίσει το όνομά μου. Και δικαιοσύνη για όλους».  

 

Με πληροφορίες από CNN/People