Δικάζεται ο ράπερ που τραγούδησε «Κρεμάστε τους Λευκούς»

Δικάζεται ο ράπερ που τραγούδησε «Κρεμάστε τους Λευκούς» Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται στο Παρίσι η δίκη του 35χρονου ράπερ Nick Conrad που πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε βίντεο κλιπ ενός κομματιού του με τίτλο «Κρεμάστε τους Λευκούς». 

Στο βίντεο κλιπ ο Γάλλος ράπερ Nick Conrad απαγάγει, βασανίζει και σκοτώνει έναν λευκό άνδρα. 

Ο Conrad δικάζεται για προτροπή σε φόνο, ωστόσο οι αρμόδιοι εισαγγελείς ζητούν την αναστολή του προστίμου των 5.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στον Γάλλο ράπερ.

Οι στίχοι του κομματιού, γεμάτοι οργή, καλούν στη δολοφονία λευκών βρεφών. Ο Conrad αρνείται την κατηγορία και αναφέρει πως το κομμάτι του είναι ένα σχόλιο πάνω στον ρατσισμό. 

Το εννιάλεπτο βίντεο, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο, «κατέβηκε» γρήγορα γιατί παραβίαζε τους όρους χρήσης της σελίδας. 

Στο βίντεο ο λευκός άνδρας πυροβολείται και βασανίζεται από τον ράπερ και έναν συνεργό του. Αναγκάζεται να δαγκώσει ένα πεζοδρόμιο και δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι πριν τον κρεμάσουν. 

«Πηγαίνω στα βρεφοκομεία και σκοτώνω λευκά μωρά, πιάστε τα γρήγορα και κρεμάστε τους γονείς τους», αναφέρει σε έναν στίχο. Αντιρατσιστικές ομάδες υποστηρίζουν πως το κομμάτι υποκινεί τη βία και το φυλετικό μίσος.

Ο 35χρονος Γάλλος ράπερ, με καταγωγή από το Καμερούν, ήταν σχεδόν άγνωστος στο γαλλικό κοινό πριν τη δημοσιοποίηση του βίντεο. 

Μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού και δούλεψε ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων μέχρι που έχασε τη δουλειά του πρόσφατα.

Το «Nick Conrad» αποτελεί ψευδώνυμο. 

Δικάζεται ο ράπερ που τραγούδησε «Κρεμάστε τους Λευκούς» Facebook Twitter

Οι κατηγορίες εναντίον του μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμα ύψους 45.000 ευρώ.

Οι εισαγγελείς ωστόσο ζήτησαν την αναστολή του προστίμου των 5.000 ευρώ που έχει επιβληθεί καθώς, όπως υποστηρίζουν, «σε ένα βαθμό έχει ήδη πληρώσει τις συνέπειες». 

Ο ράπερ κατέθεσε στο δικαστήριο πως το βίντεο αποτελούσε μια φανταστική απεικόνιση του ρατσισμού, και φτιάχτηκε έτσι για να σοκάρει  αντιστρέφοντας τους ρόλους και δεν πρέπει να ερμηνεύεται κυριολεκτικά. 

Παράλληλα ανέφερε πως οι σκηνές αποτελούν αναφορά στην ταινία «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας», όπου ένας μαύρος άνδρας έπεσε θύμα λευκών νεοναζί. 

Η έδρα φέρεται να αντέτεινε λέγοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις και πως η προτροπή στη βία δεν σταματάει μόνο επειδή το θύμα είναι λευκό

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM