Κοριτσάκι στη Βρετανία, που άρχισε να απορρίπτει τις στερεές τροφές όταν ήταν 11 μηνών, αποδείχθηκε ότι είχε μια μπαταρία σφηνωμένη στον λαιμό της, επί τέσσερις μήνες.

 

Αρχικά οι γιατροί πίστευαν ότι η Σοφία Γκρέις Χιλ είχε αμυγδαλίτιδα, ή κάποια ιογενή λοίμωξη, μέχρι τη στιγμή που οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν ότι υπήρχε μια μπαταρία στον οισοφάγο της. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση δύο ωρών για την αφαίρεση του αντικειμένου και τώρα τρέφεται μόνο με υγρά.

 

Σύμφωνα με χειρουργό, ίσως η Σοφία να επέζησε επειδή η μπαταρία ήταν παλιά. Ο πατέρας της μικρής, Κάλχαμ Χιλ, παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τον Ιανουάριο του 2020 και πήγε την κόρη του αρκετές φορές στον γιατρό. Η Σοφία- Γκρέις δεχόταν να φάει μόνο αλεσμένη τροφή.

 

Όταν ξαναπήγαν στο νοσοκομείο, τον περασμένο Μάιο, το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες, που αποκάλυψαν την ύπαρξη της μπαταρίας, η οποία προκαλούσε σοβαρή ζημιά στον οισοφάγο, καθώς είχε διαβρωθεί. «Όταν το είδα θύμωσα με εμένα και κατηγορούσα τον εαυτό μου, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν μπορούσαμε να ξέρουμε», δήλωσε ο πατέρας.

 

Βρετανία: Μωρό είχε επί τέσσερις μήνες σφηνωμένη μια μπαταρία στον λαιμό
Πηγή φωτό Calham Hill/ BBC

 

Η περιπέτεια όμως δεν έχει τελειώσει. Τώρα η μικρή τρέφεται με σωληνάκι, ενώ είναι αντιμέτωπη με την προοπτική νέας επέμβασης. «Η βλάβη άφησε μία τρύπα στον οισοφάγο της, που πρέπει να κλείσει, αλλά κάθε εβδομάδα βελτιώνεται. Ξέρω ότι είναι χαμηλές οι πιθανότητες επιβίωσης τις πρώτες εβδομάδες, οπότε κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», εξήγησε ο πατέρας της.

 

Ο Κάλχαμ Χιλ δεν γνωρίζει πώς βρήκε η κόρη του την μπαταρία και κάλεσε τους άλλους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί. «Ξεφορτωθείτε τις μπαταρίες, ή να τις κλειδώσετε κάπου. Μην δίνετε στα παιδιά σας τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να παίξουν. Πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας ως γονείς», δήλωσε.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr