Βερχόφεν και Δάφνη Πατακιά σκανδαλίζουν το Φεστιβάλ Καννών με τη Benedetta

Βερχόφεν και Δάφνη Πατακιά σκανδαλίζουν το Φεστιβάλ Καννών με τη Benedetta Facebook Twitter
Η Δάφνη Πατακιά με τη Βιρζινί Εφιρά σε σκηνή της ταινίας Benedetta του Πολ Βερχόφεν. Φωτο: Courtesy of Cannes Film Festival
0

Αυτές τις μέρες διεξάγεται το φεστιβάλ των Καννών με περισσότερα μέτρα ασφαλείας, λιγότερους καλεσμένους κι ανταποκριτές και αρκετές ταινίες έτοιμες από πέρυσι που περίμεναν υπομονετικά τη διεξαγωγή του μέχρι φέτος. Μία εξ’αυτών είναι και η πολυαναμενόμενη Benedetta του Πόλ Βερχόφεν (Turkish Delight, Βασικό Ένστικτο, Elle) στην οποία μαζί με τις Βιρζινί Εφιρά και Σάρλοτ Ράμπλινγκ εμφανίζεται και η δική μας Δάφνη Πατακιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με αιρετική διάθεση, τυπική (για τον σκηνοθέτη) ειρωνεία, άφθονο γυμνό και υπερχειλίζουσα σεξουαλικότητα, η Benedetta συνιστά ένα βλάσφημο, λεσβιακό ερωτικό δράμα που εκτυλίσσεται τον 17ο αιώνα σε ένα μοναστήρι της Τοσκάνης με καλόγριες και κινείται με τα φρένα σπασμένα προς δυσθεώρητα camp ύψη.

«Κατά διαστήματα αναρωτιόμουν αν κάποια στιγμή θα φτάσει την κορύφωση του και μετά θα αρχίσει η κατηφόρα, αλλά κάθε σκηνή που ακολουθεί κάνει την προηγούμενη να ωχριά σε σύγκριση», διατείνεται ο Λεονάρντο Γκόι του Mubi. «Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ένας σκηνοθέτης φαρσέρ και σάτυρος, που με την ηδονή εφήβου παραθέτει τη μία σκανδαλιά μετά την άλλη, φροντίζοντας να γελάει σε σημεία και ο ίδιος με τα όσα εξεζητημένα επικαλείται», γράφει ο Λουκάς Κατσίκας του cinemagazine. «Κύριος στόχος της ταινίας είναι να διεγείρει, πληρώντας έτσι το βασικό στοιχείο της πορνογραφίας», επισημαίνει ο Πίτερ Ντεμπρίζ του Variety.

Η ταινία αναμένεται να προκαλέσει χαλασμό και στις ελληνικές αίθουσες όταν προβληθεί το φθινόπωρο, κορωνοϊού επιτρέποντος.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΚΙΓΙΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΣΟ ΑΛΦΟΝΣΟ ΚΟΥΑΡΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ DIGGER ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Πολιτισμός / O Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και o Αλφόνσο Κουαρόν υπερασπίστηκαν το «Digger» του Ινιάριτου μετά τις αρνητικές κριτικές

Οι Αλφόνσον Κουαρόν και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αποφάσισαν να υπερασπιστούν στα social media την ταινία «Digger» του φίλου τους Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που έλαβε αρνητικές κριτικές
THE LIFO TEAM
Από το λεσβιακό Παρίσι στους Δελφούς: η Εύα Πάλμερ-Σικελιανού, η Σαπφώ και η Νάταλι Μπάρνεϊ

Πολιτισμός / Η queer ζωή της Εύας Πάλμερ πριν από τον Σικελιανό και τις Δελφικές Εορτές

Το «Memory Rehearsal» της Ελένης Σικελιανού παρουσιάζεται σήμερα στη Νέα Υόρκη και επιστρέφει στα χρόνια που η Εύα Πάλμερ Σικελιανού ζούσε ανάμεσα στη Νάταλι Μπάρνεϊ, τη Σαπφώ και τις πειραματικές παραστάσεις ενός πρώιμου λεσβιακού μοντερνισμού.
THE LIFO TEAM
Ο Τζεφ Κουνς βγάζει στο σφυρί έργα από τη συλλογή του αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων

Πολιτισμός / Ο Τζεφ Κουνς βγάζει στο σφυρί έργα από τη συλλογή του αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων

Τέσσερα έργα του Πικάσο, ένα παστέλ του Μανέ και έργα Παλαιών Δασκάλων περιλαμβάνονται στη δημοπρασία. Πολλά από αυτά παραπέμπουν σε θέματα που συναντά κανείς και στη δουλειά του Κουνς.
THE LIFO TEAM
Η γενιά του scrolling πάει σινεμά

Πολιτισμός / Η γενιά του scrolling πάει σινεμά

Με προβολές, δράσεις, πρεμιέρες ταινιών, ένα αφιέρωμα στον Τιμ Μπάρτον και ειδικό πρόγραμμα για βρέφη, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα. Ξεχωρίσαμε τέσσερις ταινίες που αξίζει να δείτε μαζί με τα παιδιά σας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Το κοστούμι του Ντάνιελ Κρεγκ από το «Skyfall» βγαίνει στο σφυρί

Πολιτισμός / Το κοστούμι του Ντάνιελ Κρεγκ από το «Skyfall» βγαίνει στο σφυρί

Το γκρι κοστούμι Tom Ford της εναρκτήριας καταδίωξης εκτιμάται έως 40.000 λίρες. Στη δημοπρασία βρίσκονται ακόμη το φόρεμα της Άνα ντε Άρμας, σπάνιες αφίσες και 14 βιβλία του Ίαν Φλέμινγκ σε πρώτη έκδοση και πρώτη εκτύπωση.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Γκάρφιλντ για τον Σαμ Άλτμαν: «Στην αρχή μού φαινόταν γαμάτος. Και μετά μαθαίνεις περισσότερα»

Πολιτισμός / Ο Άντριου Γκάρφιλντ για τον Σαμ Άλτμαν: «Στην αρχή μού φαινόταν γαμάτος. Και μετά μαθαίνεις περισσότερα»

Στην πρεμιέρα του «Artificial», ο Άντριου Γκάρφιλντ μίλησε για το πώς άλλαξε η γνώμη του για τον Σαμ Άλτμαν και για την εξουσία που παραχωρούμε στους ανθρώπους της τεχνολογίας.
THE LIFO TEAM