Βερχόφεν και Δάφνη Πατακιά σκανδαλίζουν το Φεστιβάλ Καννών με τη Benedetta

Βερχόφεν και Δάφνη Πατακιά σκανδαλίζουν το Φεστιβάλ Καννών με τη Benedetta Facebook Twitter
Η Δάφνη Πατακιά με τη Βιρζινί Εφιρά σε σκηνή της ταινίας Benedetta του Πολ Βερχόφεν. Φωτο: Courtesy of Cannes Film Festival
0

Αυτές τις μέρες διεξάγεται το φεστιβάλ των Καννών με περισσότερα μέτρα ασφαλείας, λιγότερους καλεσμένους κι ανταποκριτές και αρκετές ταινίες έτοιμες από πέρυσι που περίμεναν υπομονετικά τη διεξαγωγή του μέχρι φέτος. Μία εξ’αυτών είναι και η πολυαναμενόμενη Benedetta του Πόλ Βερχόφεν (Turkish Delight, Βασικό Ένστικτο, Elle) στην οποία μαζί με τις Βιρζινί Εφιρά και Σάρλοτ Ράμπλινγκ εμφανίζεται και η δική μας Δάφνη Πατακιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με αιρετική διάθεση, τυπική (για τον σκηνοθέτη) ειρωνεία, άφθονο γυμνό και υπερχειλίζουσα σεξουαλικότητα, η Benedetta συνιστά ένα βλάσφημο, λεσβιακό ερωτικό δράμα που εκτυλίσσεται τον 17ο αιώνα σε ένα μοναστήρι της Τοσκάνης με καλόγριες και κινείται με τα φρένα σπασμένα προς δυσθεώρητα camp ύψη.

«Κατά διαστήματα αναρωτιόμουν αν κάποια στιγμή θα φτάσει την κορύφωση του και μετά θα αρχίσει η κατηφόρα, αλλά κάθε σκηνή που ακολουθεί κάνει την προηγούμενη να ωχριά σε σύγκριση», διατείνεται ο Λεονάρντο Γκόι του Mubi. «Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ένας σκηνοθέτης φαρσέρ και σάτυρος, που με την ηδονή εφήβου παραθέτει τη μία σκανδαλιά μετά την άλλη, φροντίζοντας να γελάει σε σημεία και ο ίδιος με τα όσα εξεζητημένα επικαλείται», γράφει ο Λουκάς Κατσίκας του cinemagazine. «Κύριος στόχος της ταινίας είναι να διεγείρει, πληρώντας έτσι το βασικό στοιχείο της πορνογραφίας», επισημαίνει ο Πίτερ Ντεμπρίζ του Variety.

Η ταινία αναμένεται να προκαλέσει χαλασμό και στις ελληνικές αίθουσες όταν προβληθεί το φθινόπωρο, κορωνοϊού επιτρέποντος.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM