Βανέσα Μπράιαντ: Μήνυση σε σερίφη για διαρροή φωτογραφιών από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Βανέσα Μπράιαντ: Μήνυση σε σερίφη για διαρροή φωτογραφιών από τη συντριβή του ελικοπτέρου Facebook Twitter
EPA
0

Μήνυση κατά του σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες, Alex Villanueva και του γραφείου του υπέβαλε η Βανέσα Μπράιαντ, για διαρροή φωτογραφιών από το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν ο σύζυγός της, Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη τους Τζιάννα και άλλα επτά άτομα. 

Με τη μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, επιδιώκεται καταβολή αποζημίωσης για παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής, αμέλεια και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Το τμήμα του σερίφη δήλωσε ότι δεν σχολιάζει εκκρεμείς δικαστικές διαφορές.

Την ημέρα της συντριβής, τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώθηκαν στον σταθμό του σερίφη όπου τους διαβεβαίωσε ότι ο χώρος που έπεσε το μοιραίο ελικόπτερο ήταν ασφαλής. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, μετά από διαρροή από το τμήμα, το ΤΜΖ έγραψε για το γεγονός με αποτέλεσμα κόσμος να συρρεύσει στο σημείο.

Στη μήνυση αναφέρεται πως μεγαλύτερη απειλή για τους νεκρούς αποδείχθηκε «το ίδιο το τμήμα του σερίφη» καθώς οκτώ στελέχη του - αναπληρωτές σερίφηδες - με τα προσωπικά τους τηλέφωνα τράβηξαν φωτογραφίες «για δική τους ικανοποίηση». Οι δικηγόροι της οικογένειας Μπράιαντ ανέφεραν ότι οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν σε μέρη που δεν σχετίζονται με την έρευνα, ανάμεσά τους και ένα μπαρ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μπάρμαν, στέλεχος του γραφείου χρησιμοποίησε φωτογραφία από το περιστατικό για να καυχηθεί και προσπάθησε να εντυπωσιάσει μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται το CNN, η Βανέσα Μπράιαντ έμαθε για τη διαρροή των φωτογραφιών από ένα άρθρο των Los Angeles Times, τον περασμένο Φεβρουάριο. Στη συνέχεια ζήτησε πληροφορίες από το τμήμα για την πορεία των ερευνών του και λεπτομέρειες σχετικά με το τι κινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί ώστε όλες οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος να είναι ασφαλείς. Όπως αναφέρεται στη μήνυση, ένα μήνα μετά την κατάθεση του αιτήματος, δικηγόρος που εκπροσωπούσε το γραφείο του σερίφη, απάντησε ότι το τμήμα δεν είχε νομική υποχρέωση να απαντήσει στις ερωτήσεις της και ότι δεν θα το έκανε. 

Τον Μάρτιο, ο σερίφης δήλωσε ότι το τμήμα διερευνά κατηγορίες για στελέχη του που μοιράστηκαν φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος με άτομα πέρα από την έρευνα και ότι οκτώ άτομα αντιμετώπιζαν διοικητικά μέτρα. Όλες οι φωτογραφίες που είχαν στην κατοχή τους έχουν διαγραφεί, είπε ο Villanueva. Στη μήνυση αναφέρεται ότι η έρευνα του γραφείου έγινε για να συγκαλυφθεί το γεγονός και πως ο σερίφης έδωσε εντολή στα στελέχη να διαγράψουν τις φωτογραφίες για να αποφύγουν τα πειθαρχικά μέτρα αλλά και να καταστραφούν τα στοιχεία για το παράπτωμά του.

Πέρα από το άγχος από την απώλεια του συζύγου της και της κόρης της, η Βανέσα Μπράιαντ ισχυρίζεται ότι «αηδιάζει στη σκέψη πως κόσμος βλέπει τις φωτογραφίες». Παράλληλα φοβάται πως τα παιδιά της μπορεί να δουν τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο. 

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Πολιτισμός / Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη
Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Πολιτισμός / Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Το πάρκο, που αποτελεί μέρος του δικτύου Γκαλερί Ουφίτσι, σχεδιάστηκε από την οικογένεια Μέντιτσι από τον 16ο αιώνα και μετά και καθιέρωσε το ιταλικό στυλ κήπων που έγινε πρότυπο για τις ευρωπαϊκές αυλές.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ