ΒAFTA 2024: Απόψε η μεγάλη βραδιά- Live οι διασημότητες στο κόκκινο χαλί

ΒAFTA 2024: Απόψε η μεγάλη βραδιά- Live οι celebrities στο κόκκινο χαλί Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Απόψε είναι η μεγάλη βραδιά των ΒAFTA, γνωστών και ως βρετανικών Όσκαρ.

Απόψε βέβαια, ίσως είναι και η μεγάλη βραδιά για τον Γιώργο Λάνθιμο και το Poor Things που διεκδικεί 11 βραβεία ΒAFTA. Οι διάσημοι έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν και οι λαμπερές τουαλέτες έχουν χαρίσει λάμψη το κόκκινο χαλί.

Το «Poor Things» έχει μεν 11 υποψηφιότητες για BAFTA, μεταξύ των οποίων εκείνα της καλύτερης ταινίας και του πρώτου γυναικείου ρόλου, για την Έμα Στόουν, όμως ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι υποψήφιος στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας. Διεκδικεί όμως και ο ίδιος ένα αγαλματίδιο καθώς συμμετέχει και στην παραγωγή της ταινίας. 

Το «αντίπαλον δέος» του Λάνθιμου είναι το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν που απέσπασε τις περισσότερες υποψηφιότητες- συνολικά 13- μεταξύ των οποίων στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι, όπως και δεύτερου γυναικείου και ανδρικού ρόλου με τους Έμιλι Μπλαντ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. 

Οικοδεσπότης της βραδιάς είναι ο Ντέιβιντ Τέναντ.

Οι Έλληνες- εκτός Λάνθιμου- που διεκδικούν ΒAFTA 

Εκτός του Γιώργου Λάνθιμου ωστόσο, στο «Poor Things» υπάρχει και η υπογραφή του Γιώργου Μαυροψαρίδη- στενού συνεργάτη του- στην κατηγορία του μοντάζ ο οποίος επίσης διεκδικεί ένα βραβείο BAFTA. Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει ήδη υπάρξει υποψήφιος για BAFTA και για Όσκαρ το 2019 επίσης σε ταινία του Λάνθιμου, στην «Ευνοούμενη». Είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Αστακό, τον Κυνόδοντα, Έτερος Εγώ, Άλπεις, Πολίτικη Κουζίνα, και πολλά πολλά άλλα.

«Τα Παιδιά του Χειμώνα» (The Holdovers) είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν. Ο ίδιος είναι υποψήφιος για BAFTA στην κατηγορία καλύτερος σκηνοθέτης και η ταινία στην κορυφαία κατηγορία των BAFTA (καλύτερη ταινία).

Ωστόσο, η ελληνική παρουσία δεν σταματά εδώ καθώς ένας ακόμα Έλληνας δημιουργός είναι υποψήφιος για βραβείο BAFTA. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της Heretic. Ο δημιουργός είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας για τη συμπαραγωγή στο «How to Have Sex».

Υποψήφιος και ο Γιάννης Μανολόπουλος με την ταινία «Yellow», που διεκδικεί BAFTA στην κατηγορία καλύτερη βρετανική ταινία μικρού μήκους. Αν το κερδίσει- για την παραγωγή- θα το μοιραστεί με τους συμπαραγωγούς Elham Ehsas, Dina Mousawi και Azeem Bhati.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM
ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM