ΒAFTA 2024: Απόψε η μεγάλη βραδιά- Live οι διασημότητες στο κόκκινο χαλί

ΒAFTA 2024: Απόψε η μεγάλη βραδιά- Live οι celebrities στο κόκκινο χαλί Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Απόψε είναι η μεγάλη βραδιά των ΒAFTA, γνωστών και ως βρετανικών Όσκαρ.

Απόψε βέβαια, ίσως είναι και η μεγάλη βραδιά για τον Γιώργο Λάνθιμο και το Poor Things που διεκδικεί 11 βραβεία ΒAFTA. Οι διάσημοι έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν και οι λαμπερές τουαλέτες έχουν χαρίσει λάμψη το κόκκινο χαλί.

Το «Poor Things» έχει μεν 11 υποψηφιότητες για BAFTA, μεταξύ των οποίων εκείνα της καλύτερης ταινίας και του πρώτου γυναικείου ρόλου, για την Έμα Στόουν, όμως ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι υποψήφιος στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας. Διεκδικεί όμως και ο ίδιος ένα αγαλματίδιο καθώς συμμετέχει και στην παραγωγή της ταινίας. 

Το «αντίπαλον δέος» του Λάνθιμου είναι το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν που απέσπασε τις περισσότερες υποψηφιότητες- συνολικά 13- μεταξύ των οποίων στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι, όπως και δεύτερου γυναικείου και ανδρικού ρόλου με τους Έμιλι Μπλαντ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. 

Οικοδεσπότης της βραδιάς είναι ο Ντέιβιντ Τέναντ.

Οι Έλληνες- εκτός Λάνθιμου- που διεκδικούν ΒAFTA 

Εκτός του Γιώργου Λάνθιμου ωστόσο, στο «Poor Things» υπάρχει και η υπογραφή του Γιώργου Μαυροψαρίδη- στενού συνεργάτη του- στην κατηγορία του μοντάζ ο οποίος επίσης διεκδικεί ένα βραβείο BAFTA. Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει ήδη υπάρξει υποψήφιος για BAFTA και για Όσκαρ το 2019 επίσης σε ταινία του Λάνθιμου, στην «Ευνοούμενη». Είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Αστακό, τον Κυνόδοντα, Έτερος Εγώ, Άλπεις, Πολίτικη Κουζίνα, και πολλά πολλά άλλα.

«Τα Παιδιά του Χειμώνα» (The Holdovers) είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν. Ο ίδιος είναι υποψήφιος για BAFTA στην κατηγορία καλύτερος σκηνοθέτης και η ταινία στην κορυφαία κατηγορία των BAFTA (καλύτερη ταινία).

Ωστόσο, η ελληνική παρουσία δεν σταματά εδώ καθώς ένας ακόμα Έλληνας δημιουργός είναι υποψήφιος για βραβείο BAFTA. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της Heretic. Ο δημιουργός είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας για τη συμπαραγωγή στο «How to Have Sex».

Υποψήφιος και ο Γιάννης Μανολόπουλος με την ταινία «Yellow», που διεκδικεί BAFTA στην κατηγορία καλύτερη βρετανική ταινία μικρού μήκους. Αν το κερδίσει- για την παραγωγή- θα το μοιραστεί με τους συμπαραγωγούς Elham Ehsas, Dina Mousawi και Azeem Bhati.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Το συνταρακτικό «Hamnet» κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες, πλάι σε ένα θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ και αρκετούς τίτλους που διεκδικούν την προσοχή του οικογενειακού κοινού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM
Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Πολιτισμός / Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, διαμορφώνει και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μη αναδεδειγμένο, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»
THE LIFO TEAM
Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Πολιτισμός / Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Σχόλια στο εξωτερικό το συγκρίνουν με την ενέργεια του Käärijä (Φινλανδία 2023), όχι γιατί μοιάζει μουσικά, αλλά γιατί έχει αυτόν τον "τρελό" και κολλητικό ρυθμό που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις αμέσως.
THE LIFO TEAM