No.1

Αθώος ο Χατζηγιάννης - Θα του επιστραφούν και 750.000 ευρώ

Αθώος ο Χατζηγιάννης - Θα του επιστραφούν και 750.000 ευρώ Facebook Twitter
6

Με μια εμπεριστατωμένη απόφαση ο Mιχάλης Χατζηγιάννης δικαιώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση με τα εμβάσματα των 5 εκ. ευρώ για τα οποία είχε κατηγορηθεί ότι είχε βγάλει παράνομα στο εξωτερικό. Η δικηγόρος του τονίζει στην εφημερίδα Freddo πως είναι μια πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά απόφαση ενώ το star.gr σχολιάζει πως η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις φορολογικές αρχές της χώρας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε άκυρα τα πρόστιμα της εφορίας, η οποία καλείται να του επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθείσες όλες τις δόσεις που πλήρωσε μέχρι σήμερα - ποσό περίπου 750.000€ Επιλέον καλείται να άρει κάθε αναγκαστικό μέτρο σε βάρος του.

Επισημαίνεται ότι η υπόθεση συζητήθηκε στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον περασμένο Μάιο κι αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον η σχετική απόφαση λόγω του πιλοτικού χαρακτήρα της...

Η δικηγόρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη, κα Μάντζου, πέτυχε να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση που θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στις φορολογικές αρχές της χώρας. «Εξαρχής τόσο εγώ όσο και ο κύριος Μιχάλης Χατζηγιάννης είχαμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία αποτελεί ανάχωμα στους ελέγχους των φορολογικών οργάνων» δήλωσε η ίδια αποκλειστικά στο star.gr.

Να σημειωθεί επίσης ότι η εκδοθείσα τον Ιούλιο εισαγγελική πρόταση δεν είχε λάβει υπόψιν της την μεταγενέστερη δημοσιευθείσα απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Πολιτισμός
6

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM
GUCCI AI ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΙΛΑΝΟ

Πολιτισμός / Καμπάνια της Gucci με AI προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο

Αρκετοί χρήστες αμφισβητούν αν ένα brand που μιλά διαχρονικά για δημιουργικότητα και ιταλική δεξιοτεχνία μπορεί να στηρίζει την προβολή της σε AI περιεχόμενο αντί για πραγματικούς ανθρώπους,
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη, ιδίως και λόγω του ότι το Εφετείο είχε θέσει προδικαστικά ερωτήματα στο ΣτΕ, τις απαντήσεις του οποίου από ο,τι φαίνεται τελικά δεν έλαβε υπόψη..Σίγουρα πρέπει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, η οποία πιθανόν θα προσβληθεί με αναίρεση από το Δημόσιο στο ΣτΕ.Ίδωμεν.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς το σκεπτικό αυτής της απόφασης, διότι δύο τινά συμβαίνουν: είτε οι εφοριακοί είναι τελείως άχρηστοι και παρανομούν ασύστολα, είτε κάποιος δικαστής δεν εφάρμοσε σωστά το νόμο. Μέση λύση δε νομίζω ότι υπάρχει. Και στις δύο περιπτώσεις, το κράτος μας νοσεί βαθιά.
Στην περίπτωση αυτή το λάθος ξεκινάει από την εφορία. Άλλη κλασική περίπτωση κακής λειτουργίας των εφοριών είναι το πάγωμα λογαριασμών. Μπορεί κάποιος να του παγώσει η εφορία τους λογαριασμούς για παντελώς ηλίθιους λόγους και να δικαιωθεί μετά από 2 χρόνια κατά μέσο όρο στα δικαστήρια, αφού έχει επωμισθεί δυσβάστακτο οικονομικό και ψυχικό κόστος. ========
Jerzy 26.5.2016 | 07:19 κλαψ κλαψ κύριε δικαστά! Για τη δόλια τη μάνα μου τα έστελνα. Να 'χει να περάσει το μήνα της. Κλαψ κλαψ! http://www.lifo.gr/now/people/101965Όταν μιλάς για θέματα που δεν γνωρίζεις κι ενώ τρέχει η δικαστική έρευνα. The Συριζα effect