Athens Xclusive Designers Week: Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας ξεκινά

Athens Xclusive Designers Week: Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας ξεκινά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0


Ξεκινά απόψε η 21η Διοργάνωση της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week (AXDW) με σχεδιαστές, στιλίστες και μοντέλα να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Την αρχή θα κάνει, στις 7 μμ, ο οίκος μόδας Kathy Heyndels που για ακόμα μία φορά συναντά τα ανδρικά ρούχα Giannetos Hand Made, θα ακολουθήσει η εταιρία .Lak και η πρώτη μέρα θα κλείσει με μία επίδειξη από τους DSQUARED2.

Το Σάββατο, 1 Απριλίου, τα σόου θα ξεκινήσουν από τις 5.30 το απόγευμα, με τον οίκο «Parthenis» και η δεύτερη μέρα θα κλείσει στις 9.30 μμ με την παρουσίαση της συλλογής ρούχων της «Celia Dragouni», θα προηγηθούν οι παρουσιάσεις από τους «Evi Grintela», «Brokers» και «Olga Karaververi».


Η Κυριακή 2 Απριλίου είναι η μέρα των νέων σχεδιαστών και θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με την απονομή των βραβείων για τους νέους σχεδιαστές που θα ξεχωρίσουν. Η Δευτέρα 3 Απριλίου είναι η τελευταία μέρα της διοργάνωσης και θα ξεκινήσει με την επίδειξη του μεγάλου Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια στις 3.30 το απόγευμα.


Η αυλαία της 21ης AXDW θα πέσει, στις 10 το βράδυ, με το Starwalk for a Cause, ένα ειδικό, φιλανθρωπικό fashion show event. Στο StarWalk for a Cause θα συμμετέχουν και θα περπατήσουν στην πασαρέλα δημοφιλή μοντέλα της Ελλάδας των δεκαετιών του 1980 και του 1990, όπως η Βίκυ Κουλιανού, η Νίκη Κάρτσωνα, η Ρέα Τουτουντζή, ο Γιώργος Χειμωνέτος, ο Αλέξανδρος Παρθένης κ.ά.


Οι συμμετέχοντες θα φορέσουν τις δημιουργίες καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών μόδας, όπως MI-RO, Ioanna Kourbela, Sotiris Georgiou, Vassilis Zoulias, Makis Tselios, Evi Grintela, Victoria Kyriakides, Vlassi Holeva, Parthenis, Celia Dragouni κ.ά. Όλα τα έσοδα από τη συμμετοχή του κοινού θα διατεθούν στο MDA Hellas, το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.


Όλες τις ημέρες, οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων που συμμετέχουν στα Xclusive Elements.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑ

Πολιτισμός / Το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στη συντήρηση της μοναδικής ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του μνημείου, επισημαίνοντας ότι ο Ναός Αγίου Γεωργίου Ομορφοκκλησιάς αποτελεί βυζαντινό μοναστηριακό ναό που έχει υποστεί φθορές κυρίως από πυρκαγιές κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας
THE LIFO TEAM
Firestarter: Το βίντεο που τρόμαξε το BBC και γέννησε τον Keith Flint όπως τον θυμόμαστε

Πολιτισμός / Firestarter: Το βίντεο που τρόμαξε το BBC και γέννησε τον Keith Flint όπως τον θυμόμαστε

Στα 30 χρόνια του Firestarter, νέες μαρτυρίες και αρχειακό υλικό ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το γύρισμα που μετέτρεψε τον Keith Flint από μέλος των Prodigy σε μία από τις πιο ακραίες και αναγνωρίσιμες εικόνες της βρετανικής ποπ κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Πολιτισμός / Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Δύο σχεδόν ίδιες εκδοχές του Old Man with a Gold Chain εκτίθενται μαζί στο Σικάγο και ένας κορυφαίος μελετητής υποστηρίζει ότι η δεύτερη, που αποδιδόταν στο εργαστήριο του Ρέμπραντ, είναι έργο του ίδιου του ζωγράφου
THE LIFO TEAM
Το Buckingham Palace επανασυστήνει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Πολιτισμός / Η έκθεση που ξαναδιαβάζει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Το Buckingham Palace ανοίγει το αρχείο της Ελισάβετ Β΄ και μαζί μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση: μήπως η πιο “σταθερή” γυναίκα του περασμένου αιώνα ήταν τελικά και μία από τις πιο συνειδητές αρχιτέκτονες της εικόνας της;
THE LIFO TEAM
ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM