Athens Xclusive Designers Week: Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας ξεκινά

Athens Xclusive Designers Week: Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας ξεκινά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0


Ξεκινά απόψε η 21η Διοργάνωση της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week (AXDW) με σχεδιαστές, στιλίστες και μοντέλα να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Την αρχή θα κάνει, στις 7 μμ, ο οίκος μόδας Kathy Heyndels που για ακόμα μία φορά συναντά τα ανδρικά ρούχα Giannetos Hand Made, θα ακολουθήσει η εταιρία .Lak και η πρώτη μέρα θα κλείσει με μία επίδειξη από τους DSQUARED2.

Το Σάββατο, 1 Απριλίου, τα σόου θα ξεκινήσουν από τις 5.30 το απόγευμα, με τον οίκο «Parthenis» και η δεύτερη μέρα θα κλείσει στις 9.30 μμ με την παρουσίαση της συλλογής ρούχων της «Celia Dragouni», θα προηγηθούν οι παρουσιάσεις από τους «Evi Grintela», «Brokers» και «Olga Karaververi».


Η Κυριακή 2 Απριλίου είναι η μέρα των νέων σχεδιαστών και θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με την απονομή των βραβείων για τους νέους σχεδιαστές που θα ξεχωρίσουν. Η Δευτέρα 3 Απριλίου είναι η τελευταία μέρα της διοργάνωσης και θα ξεκινήσει με την επίδειξη του μεγάλου Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια στις 3.30 το απόγευμα.


Η αυλαία της 21ης AXDW θα πέσει, στις 10 το βράδυ, με το Starwalk for a Cause, ένα ειδικό, φιλανθρωπικό fashion show event. Στο StarWalk for a Cause θα συμμετέχουν και θα περπατήσουν στην πασαρέλα δημοφιλή μοντέλα της Ελλάδας των δεκαετιών του 1980 και του 1990, όπως η Βίκυ Κουλιανού, η Νίκη Κάρτσωνα, η Ρέα Τουτουντζή, ο Γιώργος Χειμωνέτος, ο Αλέξανδρος Παρθένης κ.ά.


Οι συμμετέχοντες θα φορέσουν τις δημιουργίες καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών μόδας, όπως MI-RO, Ioanna Kourbela, Sotiris Georgiou, Vassilis Zoulias, Makis Tselios, Evi Grintela, Victoria Kyriakides, Vlassi Holeva, Parthenis, Celia Dragouni κ.ά. Όλα τα έσοδα από τη συμμετοχή του κοινού θα διατεθούν στο MDA Hellas, το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.


Όλες τις ημέρες, οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων που συμμετέχουν στα Xclusive Elements.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM
Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
THE LIFO TEAM
Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Πολιτισμός / Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συγγραφέας και ηθοποιός συνελήφθη στις 16 Νοεμβρίου 2025, αφού βρέθηκε στην τσάντα του ποσότητα ουσίας που περιείχε MDMA.
THE LIFO TEAM
Ο Camus, το Sirat και η επιστροφή της κινηματογραφικής αγωνίας

Πολιτισμός / Ο Καμύ του Φρανσουά Οζόν, το Sirat και η επιστροφή της κινηματογραφικής αγωνίας

Από το νέο The Stranger του François Ozon μέχρι το εφιαλτικό Sirat, το σινεμά δείχνει να ξαναβρίσκει μια παλιά του εμμονή: την αγωνία, τη ναυτία, την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει χάσει το σταθερό του νόημα. Και ίσως αυτό να μην είναι καθόλου τυχαίο.
THE LIFO TEAM
Fairuz: όταν ο ύμνος της λιβανέζικης αντοχής αρχίζει να ακούγεται σαν θρήνος

Πολιτισμός / Fairuz: όταν ο ύμνος της λιβανέζικης αντοχής αρχίζει να ακούγεται σαν θρήνος

Το πιο εμβληματικό πατριωτικό τραγούδι της Fairuz δεν ακούγεται πια για όλους ως ύμνος ελπίδας. Για πολλούς νεότερους Λιβανέζους, το Bahebak Ya Lebnan κουβαλά πλέον μαζί του τον πόλεμο, τη νοσταλγία και την εξάντληση μιας χώρας που μοιάζει να επιστρέφει ξανά και ξανά στην ίδια πληγή.
THE LIFO TEAM
Ο Bruce Springsteen ξανακάνει το ροκ πολιτική πράξη

Πολιτισμός / Ο Bruce Springsteen ξανακάνει το ροκ πολιτική πράξη

Με νέα πολιτικά τραγούδια, ανοιχτές επιθέσεις στον αυταρχισμό και μια περιοδεία που ξεκινά από τη Μινεάπολη, ο Springsteen επιστρέφει όχι ως θρύλος της ροκ που αναπολεί το παρελθόν, αλλά ως καλλιτέχνης που επιμένει να μιλά στο παρόν.
THE LIFO TEAM
Τι κάνουν το American Psycho και η Marina Abramovic στο νέο Tristan του Met;

Πολιτισμός / Τι κάνουν το American Psycho και η Marina Abramovic στο νέο Tristan του Met;

Το νέο Tristan του Met δεν πουλά μόνο Wagner και μεγάλα ονόματα, αλλά μια ολόκληρη αισθητική μηχανή: μαχαίρια, διπλασιασμούς, προβολές, σωσίες και εικαστικές αναφορές που πηγαίνουν από τη Marina Abramovic ως το American Psycho.
THE LIFO TEAM
Τι έδειξε η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην Ασίνη

Πολιτισμός / Τι έδειξε η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην Ασίνη

Χάρη στην ευνοϊκή τοποθεσία της, που προσφέρει ένα φυσικό λιμάνι, αλλά και ένα ύψωμα που συνέβαλε στην αμυντική της ικανότητα, η θέση αυτή κατοικήθηκε ήδη από τους προϊστορικούς, με μία συνέχεια έως τους ιστορικούς χρόνους
THE LIFO TEAM
Ο Jeff Koons βάζει το Balloon Dog στα επετειακά μπουκάλια της Evian

Πολιτισμός / Ο Jeff Koons βάζει το Balloon Dog στα επετειακά μπουκάλια της Evian

Η νέα συνεργασία της Evian με τον Jeff Koons φέρνει το Balloon Dog σε ροζ και μπλε εκδοχή πάνω σε συλλεκτικές φιάλες still και sparkling water. Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: art branding για τραπέζια που θέλουν να φαίνονται πιο ακριβά απ’ ό,τι είναι.
THE LIFO TEAM