Αστερίξ: Tο επόμενο τεύχος του διάσημου Γαλάτη θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου 2025

Αστερίξ: Tο επόμενο τεύχος του διάσημου Γαλάτη θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου 2025 Facebook Twitter
Οι φιγούρες των Αστερίξ και Οβελίξ της Playmobil / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Το επόμενο τεύχος της σειράς Αστερίξ θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου 2025, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Ο σκιτσογράφος και μυθιστοριογράφος Φαμπρίς Καρό, γνωστός στη Γαλλία ως Φαμπρακό, έγραψε το δεύτερο σενάριό του για το 41ο τεύχος των περιπετειών του Αστερίξ, «δουλεύοντας μαζί με τον Ντιντιέ Κονράντ στα σχέδια», ανέφερε ο Αλμπέρ Ρενέ σε δελτίο Τύπου. 

«Όταν αναλαμβάνεις μια σειρά για την οποία έχεις διαβάσει τόσα πολλά, περιμένεις να σε πειράξουν λίγο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFPΟ ο συγγραφέας του «Η Λευκή Ίριδα», Φαμπρακό, το τεύχος του Αστερίξ κυκλοφόρησε το 2023 και έγινε μπεστ σέλερ.

Αυτή τη φορά, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα ταξιδέψουν μακριά, σύμφωνα με την παραδοσιακή εναλλαγή μεταξύ των «τεύχων του (σ.σ. γαλατικού χωριού» και των «ταξιδιωτικών τευχών» και ο προορισμός θα αποκαλυφθεί από τους συντελεστές «σε λίγους μήνες».

Για τον Ντιντιέ Κονράντ, τον διάδοχο του Αλμπέρ Ουντερζό στα σκίτσα, αυτό θα είναι το έβδομο τεύχος. «Η συνεργασία με τον Φαμπρίς ήταν εύκολη την πρώτη φορά. Τη δεύτερη φορά, είναι ακόμη πιο απλή, επειδή είναι πολύ γρήγορος, ανταποκρίνεται και είναι φειδωλός στις προσπάθειές του, οπότε έχω πολύ λίγα πράγματα να ξανακάνω», δήλωσε στο AFP. Ζωγραφίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες, «γίνεται πιο φυσικό, σιγά-σιγά». «Αλλά, προς το παρόν, δεν μπορώ να το κάνω από μνήμης, έτσι απλά (...) Δεν είναι τελικά το στυλ μου, οπότε κάθε φορά πρέπει να το ξαναμαθαίνω λίγο. Έχω έναν ή δύο μήνες που πρέπει να ξαναεπισκεφτώ τον Ουντερζό» πρόσθεσε.

Κάθε τεύχος του Αστερίξ είναι παραδοσιακά ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, αν όχι το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία. Το 2025, ο χαρακτήρας του Αστερίξ θα είναι επίσης ο ήρωας μιας σειράς κινουμένων σχεδίων που «προγραμματίζεται για το πρώτο εξάμηνο του έτους» στο Netflix, μια προσαρμογή του τεύχους «Ο αγώνας των αρχηγών» σε σκηνοθεσία Αλέν Σαμπά.

Με πληροφορίες από France Bleu

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM