Art Athina 2024: Η Life is for All κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε όλους

Art Athina 2024: Η Life is for All κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε όλους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ
0

Η Art Athina 2024 υποστηρίζει τη συμπερίληψη και υποδέχεται τη Life is for All, που για πρώτη φορά θα διαμορφώσει ειδικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να απευθύνεται και σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες και νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τις 18:30 το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, η Life is for All θα βρίσκεται στην Αrt Athina 2024 -το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης- όπου, σε συνεργασία με την Kroma, θα συμβάλλει στο kids educational program, προκειμένου τα παιδιά αυτά, ηλικίας από 4 έως 15 ετών, να μπορέσουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες μαζί με τα υπόλοιπα.

Συγκεκριμένα, με τη σωστή καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων, η Life is for All φρόντισε να δημιουργήσει τις συνθήκες για να μπορούν να κάνουν ότι και τα υπόλοιπα παιδιά, με τους δικούς τους ρυθμούς, καθιστώντας τα συνολικά δέκα καλλιτεχνικά εργαστήρια, φιλικά προς όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να συμπεριλαμβάνουν ένα ευρύτερο και ποικιλόμορφο κοινό.

Το εξειδικευμένο προσωπικό θα δημιουργήσει συνθήκες ώστε να μειωθεί η αισθητηριακή υπερφόρτωση και να ενσωματώνονται ακουστικά, οπτικά και απτικά στοιχεία, αφού σκοπός είναι τα εργαστήρια να ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα παιδιών και εφήβων τόσο με ορατές όσο και αόρατες αναπηρίες, προκειμένου να μπορέσουν να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν και τελικά να ενταχθούν στις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις της Art Athina.

Art Athina 2024: Η Life is for All κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε όλους Facebook Twitter

Αυτός είναι και ο στόχος της Life is for all - να κάνει καθημερινές δραστηριότητες προσβάσιμες για όλους. Η ζωή, άλλωστε, είναι για όλους!

Να σημειωθεί, πως παράλληλα με τα εργαστήρια, η Life is for All θα συμμετάσχει επίσης στο πρόγραμμα των Talks της Art Athina 2024, διοργανώνοντας μια συζήτηση με θέμα «Νευροδιαφορετικότητα και τέχνη – ως ανοιχτό ερώτημα», ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, θα διεξαχθεί η κουβέντα με τους εικαστικούς Μαρία Κόντη, Ηλία Παπαηλιάκη, Μάρω Φασουλή και Poka-Yio σε συντονισμό της δημοσιογράφου Έφης Φαλίδα.

Ποια είναι η Life is for All

Η Life is for All είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ). Δημιουργήθηκε από το πάθος μιας ομάδας πολιτών που δεν αποδέχονται, ούτε καν ανέχονται, τον αποκλεισμό των ανθρώπων με διαφορετικότητα. Σκοπός της Life is for All είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προάγει την συμπερίληψη, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, στον κοινό βίο όσων έχουν σωματικές αναπηρίες και νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες, και να ενσωματωθούν όλοι στην κοινωνία μας. 

Μέσα από την υπεύθυνη ενημέρωση για το τι σημαίνει «νευροαναπτυξιακές διαταραχές», η κοινωνία μπορεί να ευαισθητοποιηθεί. Να υπερβεί προκαταλήψεις, ταμπού, ρατσιστικά κατάλοιπα. Να αποδεχθεί επιτέλους τους διαφορετικούς ανθρώπους και να τους συμπεριλάβει σε κάθε εκδήλωση της καθημερινής ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.lifeisforall.gr

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ