Art Athina 2024: Η Life is for All κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε όλους

Art Athina 2024: Η Life is for All κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε όλους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ
0

Η Art Athina 2024 υποστηρίζει τη συμπερίληψη και υποδέχεται τη Life is for All, που για πρώτη φορά θα διαμορφώσει ειδικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ώστε να απευθύνεται και σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες και νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τις 18:30 το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, η Life is for All θα βρίσκεται στην Αrt Athina 2024 -το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης- όπου, σε συνεργασία με την Kroma, θα συμβάλλει στο kids educational program, προκειμένου τα παιδιά αυτά, ηλικίας από 4 έως 15 ετών, να μπορέσουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες μαζί με τα υπόλοιπα.

Συγκεκριμένα, με τη σωστή καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων, η Life is for All φρόντισε να δημιουργήσει τις συνθήκες για να μπορούν να κάνουν ότι και τα υπόλοιπα παιδιά, με τους δικούς τους ρυθμούς, καθιστώντας τα συνολικά δέκα καλλιτεχνικά εργαστήρια, φιλικά προς όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να συμπεριλαμβάνουν ένα ευρύτερο και ποικιλόμορφο κοινό.

Το εξειδικευμένο προσωπικό θα δημιουργήσει συνθήκες ώστε να μειωθεί η αισθητηριακή υπερφόρτωση και να ενσωματώνονται ακουστικά, οπτικά και απτικά στοιχεία, αφού σκοπός είναι τα εργαστήρια να ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα παιδιών και εφήβων τόσο με ορατές όσο και αόρατες αναπηρίες, προκειμένου να μπορέσουν να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν και τελικά να ενταχθούν στις ποικίλες πολιτιστικές δράσεις της Art Athina.

Art Athina 2024: Η Life is for All κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε όλους Facebook Twitter

Αυτός είναι και ο στόχος της Life is for all - να κάνει καθημερινές δραστηριότητες προσβάσιμες για όλους. Η ζωή, άλλωστε, είναι για όλους!

Να σημειωθεί, πως παράλληλα με τα εργαστήρια, η Life is for All θα συμμετάσχει επίσης στο πρόγραμμα των Talks της Art Athina 2024, διοργανώνοντας μια συζήτηση με θέμα «Νευροδιαφορετικότητα και τέχνη – ως ανοιχτό ερώτημα», ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, θα διεξαχθεί η κουβέντα με τους εικαστικούς Μαρία Κόντη, Ηλία Παπαηλιάκη, Μάρω Φασουλή και Poka-Yio σε συντονισμό της δημοσιογράφου Έφης Φαλίδα.

Ποια είναι η Life is for All

Η Life is for All είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ). Δημιουργήθηκε από το πάθος μιας ομάδας πολιτών που δεν αποδέχονται, ούτε καν ανέχονται, τον αποκλεισμό των ανθρώπων με διαφορετικότητα. Σκοπός της Life is for All είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προάγει την συμπερίληψη, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, στον κοινό βίο όσων έχουν σωματικές αναπηρίες και νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες, και να ενσωματωθούν όλοι στην κοινωνία μας. 

Μέσα από την υπεύθυνη ενημέρωση για το τι σημαίνει «νευροαναπτυξιακές διαταραχές», η κοινωνία μπορεί να ευαισθητοποιηθεί. Να υπερβεί προκαταλήψεις, ταμπού, ρατσιστικά κατάλοιπα. Να αποδεχθεί επιτέλους τους διαφορετικούς ανθρώπους και να τους συμπεριλάβει σε κάθε εκδήλωση της καθημερινής ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.lifeisforall.gr

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Πολιτισμός / Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Ενα σπάνιο λεύκωμα με άγνωστες εκτυπώσεις της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια φωτίζοντας ξανά ένα ξεχασμένο κομμάτι της φωτογραφικής μνήμης του πολέμου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Πολιτισμός / Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Seated Man With a Cane του Μοντιλιάνι πρέπει να επιστραφεί στην κληρονομιά του Όσκαρ Στετινέρ, από τον οποίο αφαιρέθηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
THE LIFO TEAM
Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Πολιτισμός / Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Ζωγράφος, μουσικός και δημιουργός εγκαταστάσεων, ο Τόμας Τσιπ άφησε πίσω του ένα έργο σκοτεινό, ανήσυχο και βαθιά αναγνωρίσιμο στη σύγχρονη τέχνη.
THE LIFO TEAM
Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Πολιτισμός / Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Στο Intimate Audrey, ο Σον Χέπμπορν Φερέρ φωτίζει την άλλη όψη της μητέρας του: τον πόλεμο, την πείνα, το οικογενειακό τραύμα και τη γυναίκα πίσω από μία από τις πιο διάσημες εικόνες του 20ού αιώνα.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Πολιτισμός / Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Ο σεναριογράφος της θρυλικής ταινίας λέει ότι το νέο Βασικό Ένστικτο προχωρά και ότι οι παραγωγοί συζητούν με την Έμεραλντ Φένελ για τη σκηνοθεσία της νέας εκδοχής. Στη νέα του συνέντευξη, μιλά όχι μόνο για ένα ριμέικ, αλλά και για το όραμά του γύρω από ένα Χόλιγουντ πιο τολμηρό, πιο σεξουαλικό και λιγότερο φοβισμένο.
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
Ο Lil Nas X μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Πολιτισμός / Ο Λιλ Νας Χ μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Ο Λιλ Νας Χ εντάσσεται σε διετές πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Λος Άντζελες. Αν τηρήσει τους όρους του, οι τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για επίθεση σε αστυνομικούς μπορεί να αποσυρθούν.
THE LIFO TEAM
Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM