Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουρόσαβα από αύριο στους κινηματογράφους

Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουρόσαβα από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το Ran του Ακίρα Κουροσάβα παραμένει μέχρι σήμερα στο όρος Έβερεστ όσων κατάφερε αυτή η (ακόμα νέα) τέχνη που λέγεται σινεμά.
0

Ο Σεπτέμβρης μπαίνει με ακόμα μια σειρά από καλές νέες κυκλοφορίες – είναι πραγματικά μια εξαιρετική περίοδος για σινεμά.

Στο Caught Stealing ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει στη Νέα Υόρκη των ‘90s, προσθέτει αρκετό χιούμορ στο σινεμά του και μοιάζει να κλείνει έναν κύκλο βασανισμένων ηρώων. Στο Life of Chuck ο Μάικ Φλάναγκαν διασκευάζει ξανά Στίβεν Κινγκ και κατορθώνει μια πραγματικά καλή ταινία μεγάλου κοινού – αν αγαπάτε το σινεμά του Κάπρα και του Σπίλμπεργκ, κοπιάστε.

Συνεχίζοντας τις αναλογίες, όσοι χρειάζεστε την απαραίτητη γουντιαλενική δόση σας, τώρα που στερηθήκαμε το ετήσιο ραντεβού μας με το σινεμά του Νεοϋορκέζου δημιουργού, θα μπορέσετε να τη λάβετε χάρη στο Trois Amies του πάντα αξιόπιστου Εμανουέλ Μουρέ. Το Vogter, η νέα ταινία του δημιουργού του Guilty Γκούσταβ Μόλερ, αντλεί και πάλι σασπένς από την προσπάθεια δημόσιου λειτουργού να βρει την κάθαρση, ενώ το The Conjuring: Last Rites σκηνοθετείται μεν από τον Μάικλ Τσάβες του τρίτου μέρους, αλλά ευτυχώς δεν θυμίζει εκείνο το φιάσκο – περισσότερα δεν κάνει να πούμε προς το παρόν, λόγω εμπάργκο.

Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουρόσαβα από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Στο Life of Chuck ο Μάικ Φλάναγκαν διασκευάζει ξανά Στίβεν Κινγκ και κατορθώνει μια πραγματικά καλή ταινία μεγάλου κοινού.

Καιρό είχαμε να δούμε ελληνική ταινία στα θερινά σινεμά, η Ριβιέρα του Ορφέα Περετζή έρχεται για να καλύψει το κενό, φορτωμένη με βραβεία από το περασμένο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. To Βad Guys 2 είναι συνέχεια ενός διασκεδαστικού animation της Dreamworks που κάνει το λάθος να ακολουθήσει το δόγμα «bigger is better» – σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι, κι αυτή είναι μια τέτοια περίπτωση.

Μπορεί να έχει χάσει τη δυναμική του, αν όχι τη σημασία του, ο όρος «αριστούργημα» από την κατάχρηση, έλα όμως που οι δυο επανεκδόσεις της εβδομάδας είναι όντως τέτοια. Το Ran του Ακίρα Κουροσάβα παραμένει μέχρι σήμερα στο όρος Έβερεστ όσων κατάφερε αυτή η (ακόμα νέα) τέχνη που λέγεται σινεμά, ενώ χωρίς το Journey to Italy του Ρομπέρτο Ροσελίνι, το σινεμά του Αντονιόνι θα συνέχιζε στον νεορεαλιστικό δρόμο του La Signora Senza Camelie - δεν θα μπορούσε να έχει τα χαρακτηριστικά αυτού που σήμερα αποκαλούμε αντονιονικό σινεμά, θα έπρεπε να τα εφεύρει μόνο του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Ένα από τα πιο θρυλικά στέκια της Ευρώπης, με 250 χρόνια ιστορίας και θαμώνες από τον Γκαίτε και τον Σοπενχάουερ μέχρι τον Σταντάλ και τον Ίψεν, κινδυνεύει με λουκέτο καθώς οι ιδιοκτήτες απαιτούν ενοίκιο πολλαπλάσιο από το προηγούμενο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM