Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 72ου Φεστιβάλ Βερολίνου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 72ου Φεστιβάλ Βερολίνου Facebook Twitter
Aπό τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος ξεχωρίζει το «Both Sides of the Blade», η νέα δουλειά της Κλερ Ντενί στην οποία πρωταγωνιστούν η συνήθης ύποπτη Ζιλιέτ Μπινός και ο Βενσάν Λιντόν.
0

Οι ιθύνοντες του βερολινέζικου φεστιβάλ δεν ακολούθησαν το παράδειγμα των αμερικανών του Σάντανς κι αποφάσισαν το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ να διεξαχθεί κανονικά, παρουσία θεατών και δημοσιογράφων, από 10 έως 16 Φεβρουαρίου κι από 17 έως 20 Φεβρουαρίου σε επαναληπτικές προβολές.

Ταινία έναρξης του φεστιβάλ είναι το «Peter Von Kant» του Φρανσουά Οζόν, ένας φόρος τιμής του γάλλου σκηνοθέτη στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ,  μια διασκευή των «Πικρών Δακρύων της Πέτρας Φον Καντ» στην οποία συμμετέχει και η Χάνα Σιγκούλα. Aπό τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος ξεχωρίζει το «Both Sides of the Blade», η νέα δουλειά της Κλερ Ντενί μετά το αγγλόφωνο «High Life», στην οποία πρωταγωνιστούν η συνήθης ύποπτη Ζιλιέτ Μπινός και ο Βενσάν Λιντόν. Eπιστρέφουν, επίσης, με νέες ταινίες ο Πάολο Ταβιάνι, ο προβοκάτορας Ούλριχ Σάιντλ, ο αγαπημένος του φεστιβάλ Χονγκ Σανγκ Σου και η Ούρσουλα Μέιερ.

Το διαγωνιστικό τμήμα Encounters έχει κι ελληνικό ενδιαφέρον. Από τη μία συμμετέχει «η Πόλη και η Πόλη» των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πασσαλή και από την άλλη θα προβληθεί και η νέα ταινία του τακτικού επισκέπτη του φεστιβάλ Θεσσαλονίκη Πίτερ Στρικλαντ, στο καστ της οποίας θα βρεις και τους Μάκη Παπαδημητρίου και Αριάν Λαμπέντ. Στο ίδιο τμήμα συμμετέχει και η νέα ταινία του Μπετράντ Μπονελό.

Από τις ειδικές προβολές του φεστιβάλ ξεχωρίζει η επιστροφή του Ντάριο Αρζέντο με τίτλο «Dark Glasses». Ο Ιταλός σκηνοθέτης είχε να κάνει ταινία από το 2012, όταν είχε παραδώσει το φιάσκο του «Dracula 3D». Ας ελπίσουμε η δεκαετής απουσία του να τον βοήθησε να βρει το δημιουργικό του mojo. Δεν περιμένουμε μια δημιουργία στο ύψος της «Suspiria» ή του «Profondo Rosso», στο σημείο που έχουμε φτάσει, θα παίρναμε κάτι σαν το «Sleepless» και θα λέγαμε κι ευχαριστώ.

Σε ειδική προβολή θα προβληθεί επίσης και το «Τhis Much Ι Κnow is True», ένα ντοκιμαντέρ του Άντριου Ντόμινικ για τους δύο τελευταίους δίσκους των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις και για την πολυετή συνεργασία τους.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM