Για τους θύτες και τη δικαιοσύνη, αναφορικά με τις καταγγελίες περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και εκφοβισμού στο χώρο του θεάτρου, μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

 

«Η μαζική συμπαράσταση στα θύματα μέσα από τη γνώση των γεγονότων είναι αυτό που θα αποκόψει και τις ισχυρές διασυνδέσεις που έχουν οι θύτες. Μόνο αν μαθευτεί τι έκαναν και ποιοι το έκαναν, οι προστάτες θα διαχωρίσουν τη θέση τους για να μην έχουν και οι ίδιοι το κόστος. Τότε αναγκαστικά θα κινηθεί η Δικαιοσύνη», σημείωσε ο ηθοποιός σε νέα ανάρτηση στο Instagram.

 

 

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, προ ημερών, είχε δηλώσει επίσης πως ως μαθητευόμενος ηθοποιός δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον τότε δάσκαλο του και σκηνοθέτη, ο οποίος – όπως είπε – προέβη σε μια επαφή που ήταν παραπάνω από την συνηθισμένη.

 

Να σημειωθεί επίσης πως λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για λεκτική και ψυχολογική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, η σύζυγός του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Λένα Δροσάκη ήταν μία από τις ηθοποιούς που κατήγγειλαν διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.