Αλέν Ντελόν: «Μισώ την εποχή μας, με κάνει και ξερνάω»

Αλέν Ντελόν: «Μισώ την εποχή μας, με κάνει και ξερνάω» Facebook Twitter
«Θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη...»
4

Έτοιμος να αφήσει αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη δηλώνει ο αιώνιος ωραίος του γαλλικού κινηματογράφου, Αλέν Ντελόν, προκαλώντας αίσθηση με τα όσα δηλώνει σε ειδική έκδοση του Paris Match για τα 60 χρόνια πορείας του στην 7η Τέχνη. 

«Η ζωή δεν έχει πλέον να μου φέρει πολλά, γνωρίζω τα πάντα, βλέπω τα πάντα, αλλά πάνω απ 'όλα, μισώ αυτή την εποχή, κυριολεκτικά ξερνάω με τον κόσμο μας», λέει μεταξύ άλλων ο Ντελόν, σε μια συνέντευξη που από πολλά Μέσα έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η συνέντευξη - απολογισμός της ζωής του.

«Υπάρχουν όντα που μισώ, όλο αυτό το ψέμα, όλη αυτή η λόξα, κανένας σεβασμός, μόνο λόγια και χρήματα που μετράνε. Ξέρω ότι θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη», δηλώνει ο ηθοποιός ο οποίος δεν διστάζει να μιλήσει για τις γυναίκες της ζωής του, για τη δύσκολη σχέση με μέλη της οικογένειας του, για φίλους που αγαπούσε πολύ και τους είδε να φεύγουν από τη ζωή, αφήνοντας τον μόνο. 

«Σχεδόν όλοι όσοι λάτρευα είναι νεκροί», που πριν από μερικούς μήνες βίωσε την απώλεια της αγαπημένης του, στενής φίλης Μιρέιγ Νταρκ, με την οποία μοιράζονταν συντροφικότητα και επιστήθια φιλία ήδη από τη δεκαετία του '70. 

Όταν, ωστόσο, ερωτάται για τη θέση μιας γυναίκας στη ζωή του σήμερα, ο θρυλικός Ντελόν απαντά ότι δεν βρήκε αυτή που θα τον συνοδεύσει ως το τέλος, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν μερικές γυναίκες στη ζωή του, αλλά και πάλι καμία δεν βρήκε κατάλληλη σ' όλη του τη ζωή για μία τόσο σοβαρή σχέση. 

Αίσθηση μάλιστα προκαλούν οι δηλώσεις του στις οποίες τονίζει ότι θεωρεί πιο άξιους της αγάπης του τους σκύλους και τα ζώα γενικώς, από την επαφή με ανθρώπους. Κατά τα λοιπά, ο κινηματογράφος θα τον απολαύσει για ακόμη μία φορά, σε μια νέα ταινία του Πατρίς Λεκόντ, στην οποία όπως εξήγησε θα χρειαστεί να μοιραστεί τη... μαρκίζα μαζί με την επίσης σπουδαία, Ζιλιέτ Μπινός. 

Ο ίδιος πάντως, όταν του ζητείται να κάνει ένα σχόλιο για την τεράστια καριέρα του επιμένει ότι δεν επιδίωξε όλον αυτόν τον καλλιτεχνικό θρίαμβο ούτε τη διασημότητα, «απλώς του έτυχαν, ήταν το πεπρωμένο έτσι».

Με στοιχεία από το Francesoir.fr 

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Πολιτισμός / Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Η νέα έκθεση The Garbage Man στο ARKEN Museum της Δανίας φέρνει για πρώτη φορά σε μουσείο τα γιγάντια τρολ του Thomas Dambo, φτιαγμένα από πεταμένο ξύλο, υφάσματα, χαρτόνια και σκουπίδια που ξαναγίνονται παραμύθι.
THE LIFO TEAM
Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Πολιτισμός / Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Στη φωτογραφική σειρά 24 Hour Party, People, η Juliette Cassidy ακολουθεί για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο τη hardcore και car tuning υποκουλτούρα της Βαρκελώνης, καταγράφοντας σε φιλμ 35mm έναν κόσμο που πίσω από την ένταση κρύβει φροντίδα, πίστη και δικούς του κανόνε
THE LIFO TEAM
Η τσίχλα της Νίνα Σιμόν και τα ιερά λείψανα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Holy Pop!Όταν οι ποπ σταρ γίνονται άγιοι και τα σουβενίρ τους ιερά λείψανα

Με αφορμή την έκθεση Holy Pop! στο Somerset House, η ποπ λατρεία αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία: από ιδιωτικά shrines για τον Prince, την Britney Spears και τον Elvis μέχρι μια τσίχλα της Νίνα Σιμόν που φυλάσσεται σαν ιερό αντικείμενο.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Μιλώντας για το Spider-Noir, ο Νίκολας Κέιτζ αποκάλυψε ότι ο Σαμ Ράιμι τον ήθελε για τον ρόλο του Γκριν Γκόμπλιν στο Spider-Man του 2002. Εκείνος, όμως, προτίμησε τότε να κάνει το Adaptation.
THE LIFO TEAM
Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Πολιτισμός / Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: Hollywood Icon στο Academy Museum του Λος Άντζελες, το θρυλικό ροζ φόρεμα από το «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» επιστρέφει στο κοινό. Ένα εύθραυστο αντικείμενο, φτιαγμένο βιαστικά μέσα στον πανικό ενός στούντιο που προσπάθησε να ελέγξει τη σεξουαλική εικόνα της Μονρό και κατέληξε να της χαρίσει έναν από τους πιο αθάνατους μύθους της.
THE LIFO TEAM
Η Betye Saar πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Πολιτισμός / Η Μπέτι Σαρ πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Με αφορμή την έκθεση Let’s Get It On: The Wearable Art of Betye Saar στο Roberts Projects του Λος Άντζελες, η σχεδόν 100χρονη καλλιτέχνιδα επιστρέφει στα κοστούμια, τα κοσμήματα και τα φυλαχτά που έφτιαχνε από τα ’50s έως τα ’70s το κρυφό εργαστήριο από όπου γεννήθηκε η γλώσσα των assemblages της.
THE LIFO TEAM
Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Πολιτισμός / Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Το Villa Pilar, που η σουρεαλίστρια ζωγράφισε το 1940 ενώ νοσηλευόταν σε σανατόριο στο Σανταντέρ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια στο Freud Museum του Λονδίνου πριν ταξιδέψει στην πόλη όπου δημιουργήθηκε
THE LIFO TEAM
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Πολιτισμός / Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Στο The Boys of Dungeon Lane, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει στα παιδικά του χρόνια στο Λίβερπουλ, στη μνήμη του Τζον Λένον, σε ένα νέο τραγούδι με τον Ρίνγκο Σταρ και στην απρόσμενη έμπνευση που πήρε από τους Oasis.
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χόλαντ πρότεινε μια “αραχνο-εφηβεία” για το νέο Spider-Man και το στούντιο το απέρριψε αμέσως

Πολιτισμός / Ο Τομ Χόλαντ ήθελε ο νέος Spider-Man να περάσει μια «αραχνο-εφηβεία»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε στο Empire ότι συμμετείχε για πρώτη φορά στις σεναριακές συζητήσεις του Spider-Man: Brand New Day, προτείνοντας έναν Πίτερ Πάρκερ που χάνει τον έλεγχο καθώς οι δυνάμεις του αλλάζουν.
THE LIFO TEAM
Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Πολιτισμός / Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Στην πρεμιέρα της πρώτης του σκηνοθετικής δουλειάς, ο Τζον Τραβόλτα εξήγησε γιατί υιοθέτησε τον μπερέ ως νέο σήμα κατατεθέν του: ήθελε να νιώσει σαν παλιός σκηνοθέτης και, όπως λέει, «και οι άντρες μπορούν να διασκεδάσουν».
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Ο Τομ Χανκς και ο Τιμ Άλεν παρουσίασαν στο Λονδίνο το Toy Story 5, όπου η Pixar βάζει τον Γούντι, τον Μπαζ και τη Τζέσι απέναντι στον νέο μεγάλο αντίπαλο της παιδικής ηλικίας: τις οθόνες.
THE LIFO TEAM
Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Πολιτισμός / Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Ο Τζέικομπ Ελόρντι μπαίνει στο σύμπαν του Bleu de Chanel, σε μια νέα καμπάνια που σκηνοθετεί ο Αλφόνσο Κουαρόν και μοιάζει περισσότερο με μικρό κατασκοπικό φιλμ παρά με κλασική διαφήμιση αρώματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
French actor Alain Delon, who was once described as France’s answer to James Dean, has said that being gay is against nature, and that men are here to “love a woman” and not to “flirt with or get picked up by guys.______French movie legend Alain Delon in public spat with son (anthony) over National Front party (...) At the time, Anthony Delon dismissed his father’s comments saying that he makes a major gaff every fifteen years,______ Alain-Fabien said the Italian publication had twisted much of what he said, but he maintained his father had been violent towards his mother, Rosalie Van Breemen, and a terror to him and his older brother, Anthony. He confirmed reports Delon broke his mother's nose twice, as well as eight ribs."I never saw my father hit my mother. I saw my mother come back after having been hit," he told Public magazine. He denied saying his mother deserved to be beaten for her "meanness," as was reported."I wasn't a beaten child," he added, but, "my father could shout, pull me by the hair, throw dishes and break windows," he told the daily Le Parisien. ______Alain Delon Defends Roman Polanski; Would Not Accept César Post In Solidarity______...για την πικρία του μπορεί να φταίει η εποχή, αλλά μπορεί και να φταίει ότι τα έκανε ολίγον τι σκατά σε κάποιους τομείς της ζωής του. Χρειάζεται και λίγη αυτογνωσία.
Ολοι βριζουμε τη εποχη μας που ειναι χαλια, που εχουμε κριση που μας φταινε χιλια δυο αλλα αν τολμησει να το πει καποιος δημοσια ειναι παραξενος και μισανθρωπος!
Δηλαδή ο συγκεκριμένος με τους ρόλους του και αυτός σαν άνθρωπος ακόμα δίδαξε παντα ήθος ?μήπως και αυτός υπήρξε ενα αηδιαστικο μερος μικρο η μεγαλο έστω αυτό θα το κρίνει η ιστορία μιας εποχης?