Αλέν Ντελόν: «Μισώ την εποχή μας, με κάνει και ξερνάω»

Αλέν Ντελόν: «Μισώ την εποχή μας, με κάνει και ξερνάω» Facebook Twitter
«Θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη...»
4

Έτοιμος να αφήσει αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη δηλώνει ο αιώνιος ωραίος του γαλλικού κινηματογράφου, Αλέν Ντελόν, προκαλώντας αίσθηση με τα όσα δηλώνει σε ειδική έκδοση του Paris Match για τα 60 χρόνια πορείας του στην 7η Τέχνη. 

«Η ζωή δεν έχει πλέον να μου φέρει πολλά, γνωρίζω τα πάντα, βλέπω τα πάντα, αλλά πάνω απ 'όλα, μισώ αυτή την εποχή, κυριολεκτικά ξερνάω με τον κόσμο μας», λέει μεταξύ άλλων ο Ντελόν, σε μια συνέντευξη που από πολλά Μέσα έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η συνέντευξη - απολογισμός της ζωής του.

«Υπάρχουν όντα που μισώ, όλο αυτό το ψέμα, όλη αυτή η λόξα, κανένας σεβασμός, μόνο λόγια και χρήματα που μετράνε. Ξέρω ότι θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη», δηλώνει ο ηθοποιός ο οποίος δεν διστάζει να μιλήσει για τις γυναίκες της ζωής του, για τη δύσκολη σχέση με μέλη της οικογένειας του, για φίλους που αγαπούσε πολύ και τους είδε να φεύγουν από τη ζωή, αφήνοντας τον μόνο. 

«Σχεδόν όλοι όσοι λάτρευα είναι νεκροί», που πριν από μερικούς μήνες βίωσε την απώλεια της αγαπημένης του, στενής φίλης Μιρέιγ Νταρκ, με την οποία μοιράζονταν συντροφικότητα και επιστήθια φιλία ήδη από τη δεκαετία του '70. 

Όταν, ωστόσο, ερωτάται για τη θέση μιας γυναίκας στη ζωή του σήμερα, ο θρυλικός Ντελόν απαντά ότι δεν βρήκε αυτή που θα τον συνοδεύσει ως το τέλος, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν μερικές γυναίκες στη ζωή του, αλλά και πάλι καμία δεν βρήκε κατάλληλη σ' όλη του τη ζωή για μία τόσο σοβαρή σχέση. 

Αίσθηση μάλιστα προκαλούν οι δηλώσεις του στις οποίες τονίζει ότι θεωρεί πιο άξιους της αγάπης του τους σκύλους και τα ζώα γενικώς, από την επαφή με ανθρώπους. Κατά τα λοιπά, ο κινηματογράφος θα τον απολαύσει για ακόμη μία φορά, σε μια νέα ταινία του Πατρίς Λεκόντ, στην οποία όπως εξήγησε θα χρειαστεί να μοιραστεί τη... μαρκίζα μαζί με την επίσης σπουδαία, Ζιλιέτ Μπινός. 

Ο ίδιος πάντως, όταν του ζητείται να κάνει ένα σχόλιο για την τεράστια καριέρα του επιμένει ότι δεν επιδίωξε όλον αυτόν τον καλλιτεχνικό θρίαμβο ούτε τη διασημότητα, «απλώς του έτυχαν, ήταν το πεπρωμένο έτσι».

Με στοιχεία από το Francesoir.fr 

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Μόλι Ρότζερς, ενδυματολόγος του σίκουελ «Ο Διάβολος Φοράει Prada», αποκαλύπτει ότι η Μιράντα Πρίστλεϊ δεν φοράει σχεδόν καθόλου Prada, ούτε στη νέα ταινία ούτε στην αρχική.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιβεβαίωσε ότι η νέα του ταινία, βασισμένη στο έπος του Ομήρου, θα έχει διάρκεια μικρότερη από τις τρεις ώρες του Oppenheimer. Ο σκηνοθέτης μίλησε για την «τεράστια πίεση» της διασκευής, ενώ η Οδύσσεια γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα.
THE LIFO TEAM
Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Ένα γλυπτό στο Waterloo Place, με μια φιγούρα που προχωρά τυφλωμένη από μια τεράστια σημαία, εμφανίστηκε με το όνομα “Banksy” στη βάση του. Ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει την πατρότητα, αλλά η εικόνα ήδη διαβάζεται ως σχόλιο για την εξουσία, τον εθνικισμό και την τυφλή πίστη στα σύμβολα
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τίλντα Σουίντον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον και ο Πίτερ Τζάκσον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τα φετινά του «Rendez-vous», φέρνοντας στη σκηνή τρεις πολύ διαφορετικές μορφές του σύγχρονου σινεμά: τον Πίτερ Τζάκσον, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Τίλντα Σουίντον.
THE LIFO TEAM
Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Πολιτισμός / Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Με αφορμή το Costume Art, τη νέα έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης που συνδέεται με το φετινό Met Gala, η Vogue παρουσίασε πέντε έργα σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κοιτούν το σώμα πέρα από τη μόδα: ως εικόνα, γλυπτό, μνήμη, μητρότητα και μεταμόρφωση.
THE LIFO TEAM
Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει

Πολιτισμός / Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει στο πνεύμα

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση της National Gallery στο Λονδίνο, ο Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν επιστρέφει όχι απλώς ως ζωγράφος αγίων και μαρτυρίων, αλλά ως ο καλλιτέχνης που έκανε το φως, το ύφασμα, το νερό και ένα δεμένο αρνί να κουβαλούν το βάρος της πίστης, της σιωπής και του σώματος.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
French actor Alain Delon, who was once described as France’s answer to James Dean, has said that being gay is against nature, and that men are here to “love a woman” and not to “flirt with or get picked up by guys.______French movie legend Alain Delon in public spat with son (anthony) over National Front party (...) At the time, Anthony Delon dismissed his father’s comments saying that he makes a major gaff every fifteen years,______ Alain-Fabien said the Italian publication had twisted much of what he said, but he maintained his father had been violent towards his mother, Rosalie Van Breemen, and a terror to him and his older brother, Anthony. He confirmed reports Delon broke his mother's nose twice, as well as eight ribs."I never saw my father hit my mother. I saw my mother come back after having been hit," he told Public magazine. He denied saying his mother deserved to be beaten for her "meanness," as was reported."I wasn't a beaten child," he added, but, "my father could shout, pull me by the hair, throw dishes and break windows," he told the daily Le Parisien. ______Alain Delon Defends Roman Polanski; Would Not Accept César Post In Solidarity______...για την πικρία του μπορεί να φταίει η εποχή, αλλά μπορεί και να φταίει ότι τα έκανε ολίγον τι σκατά σε κάποιους τομείς της ζωής του. Χρειάζεται και λίγη αυτογνωσία.
Ολοι βριζουμε τη εποχη μας που ειναι χαλια, που εχουμε κριση που μας φταινε χιλια δυο αλλα αν τολμησει να το πει καποιος δημοσια ειναι παραξενος και μισανθρωπος!
Δηλαδή ο συγκεκριμένος με τους ρόλους του και αυτός σαν άνθρωπος ακόμα δίδαξε παντα ήθος ?μήπως και αυτός υπήρξε ενα αηδιαστικο μερος μικρο η μεγαλο έστω αυτό θα το κρίνει η ιστορία μιας εποχης?