500 εκατομμύρια $ η αξία του μουσικού έργου του Prince -Τι συμβαίνει με τη διαθήκη;

500 εκατομμύρια $ η αξία του μουσικού έργου του Prince -Τι συμβαίνει με τη διαθήκη; Facebook Twitter
0

Ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Prince  που πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 57 ετών, δεν είχε αφήσει διαθήκη, υποστηρίζει η αδελφή του, η Τάικα Νέλσον.


"Δεν γνωρίζω να υπάρχει διαθήκη και δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι είχε αφήσει έγγραφα στα οποία να εξέφραζε τις τελευταίες επιθυμίες του", ανέφερε η Νέλσον σε ένα έγγραφο που κατέθεσε σε δικαστήριο της κομητείας Κάρβερ, στη Μινεσότα, με το οποίο ζητά να διοριστεί ένας ειδικός διαχειριστής για να χειριστεί τις υποθέσεις του.

Ζητά επίσης από το δικαστήριο να διορίσει την ίδια ως διαχειρίστρια της περιουσίας του. Ως ειδικό διαχειριστή πρότεινε την τράπεζα Bremer Bank της Μινεσότα με την οποία συνεργαζόταν για χρόνια ο αδελφός της.

500 εκατομμύρια $ η αξία του μουσικού έργου του Prince -Τι συμβαίνει με τη διαθήκη; Facebook Twitter
Η Τyka Nelson έξω από το Paisley Park μαι μέρα μετά το θάνατο του αδελφού της


Στο έγγραφο η Τάικα Νέλσον κατονομάζει ως κληρονόμους του Prince τον εαυτό της και τα πέντε άλλα αδέλφια του τραγουδιστή και συνθέτη. Δεν αναφέρει όμως σε τι ύψος ανέρχεται η περιουσία του ή τα χρέη του.


Ο Prince είχε παντρευτεί και είχε χωρίσει δύο φορές. Το 1996 απέκτησε έναν γιο που όμως πέθανε λίγο αργότερα.


Σύμφωνα με τον πρώτο μάνατζερ του, Όουεν Χάσνεϊ, η αξία του μουσικού έργου του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει δικαιώματα από μουσική επένδυση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων, διαφημίσεις και βιντεοπαιχνίδια που σπανίως εκμεταλλευόταν ο Πρινς.


Εκτός από τα δικαιώματα από τους περισσότερους από 30 δίσκους του, λέγεται ότι ο Πρινς είχε στην κατοχή του έναν θησαυρό από άγνωστες ηχογραφήσεις μεταξύ των οποίων και ένα άλμπουμ του μεγάλου τρομπετίστα της τζαζ Μάιλς Ντέιβις.


Ο δικηγόρος Στίβεν Χόπκινς από τη Μινεσότα είπε ότι σε περιπτώσεις όπου ένας άνθρωπος πεθαίνει χωρίς να έχει αφήσει διαθήκη, τα περιουσιακά στοιχεία του μοιράζονται εξίσου στους κληρονόμους. Προέβλεψε ωστόσο ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος, "πιθανόν για χρόνια". Εξήγησε ότι η βασική δουλειά του ειδικού διαχειριστή θα είναι να εκτιμήσει το ύψος της περιουσίας, να αποπληρώσει τυχόν χρέη και να καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM
ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM