106.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας

106.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία η συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας Facebook Twitter
Το κοινό τραγούδησε μαζί τους συγκινημένο, χειροκροτώντας ασταμάτητα.
0

Οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας μεγάλης συναυλίας στις 28 Σεπτεμβρίου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή 17 καλλιτεχνών στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).


Σε ένα τρίωρο πρόγραμμα οι καλλιτέχνες και η εξαιρετική ορχήστρα μουσικών που τους συνόδευε συνεπήραν το κοινό τραγουδώντας ο καθένας και η καθεμία, από ένα τραγούδι που περιλαμβάνεται στο δικό τους ρεπερτόριο αλλά και ένα ακόμα από την σπουδαία δισκογραφία του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.


 
Το κοινό τραγούδησε μαζί τους συγκινημένο, χειροκροτώντας ασταμάτητα. Την παρουσίαση της βραδιάς και τη σύνδεση ανάμεσα στα τραγούδια και στην εναλλαγή των καλλιτεχνών στη σκηνή, έκανε ο ταλαντούχος ηθοποιός Θανάσης Αλευράς ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια υπέγραψε η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.


 
Τα έσοδα από τα εισιτήρια αυτής της συναυλίας, θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους.



Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 106.000  (εκατόν έξι χιλιάδων) ευρώ το οποίο θα μοιραστεί στους πυρόπληκτους πρωτοετείς φοιτητές των δύο Δήμων, του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού και του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Η αναλυτική λίστα του καταμερισμού των χρημάτων θα αναρτηθεί, μόλις είναι έτοιμη, τόσο  στη σελίδα Facebook του ΠΣΔΠΕ, όσο και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Δήμων, προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων. 

 
Συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά):

Ελευθερία ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Γιάννης ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Ελεωνόρα ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Χρήστος ΘΗΒΑΙΟΣ

Γιάννης ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Γιάννης ΚΟΥΤΡΑΣ

Αποστόλης ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ( ΤΣΟΛΙΑΣ)

Νατάσσα ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

Γιώργος ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Βασίλης ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μίλτος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Άλκηστις ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

ΠΥΞ ΛΑΞ

Μάριος ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Γιάννης ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Μιχάλης ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Κώστας ΧΑΤΖΗΣ


 
Παρουσίαση: Θανάσης  ΑΛΕΥΡΑΣ

Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Σκηνοθεσία: Άγγελος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM
UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM