Ανοίγει ξανά η Βασιλική του Αγίου Πέτρου - Σάρωση για πυρετό στη Θεία Λειτουργία και τις γιορτές

Ανοίγει ξανά η Βασιλική του Αγίου Πέτρου - Σάρωση για πυρετό στη Θεία Λειτουργία και τις γιορτές Facebook Twitter
0

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, που είναι κλειστή για τους τουρίστες τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της γενικευμένης καραντίνας για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού, θα ανοίξει ξανά τις πύλες της στους επισκέπτες.

Η διάσημη πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία παρέχει πρόσβαση στη βασιλική, τον μεγαλύτερο καθολικό ιερό ναό στον κόσμο, θα ανοίξει και πάλι για το κοινό τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Από την έναρξη της πανδημίας, το κράτος του Βατικανού αποφάσισε να εφαρμόσει τους ίδιους υγειονομικούς κανόνες με την Ιταλία.

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, καθώς και τρεις άλλες παπικές βασιλικές που βρίσκονται στην επικράτεια του Βατικανού, θα πρέπει συνεπώς να ακολουθούν τη σύσταση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών για τον περιορισμό σε 200 άτομα, αυτών που θα παρακολουθούν θρησκευτική γιορτή σε κλειστό χώρο λατρείας.

Σήμερα το πρωί, συνεργείο καθαρισμού πήγε στην τεράστια βασιλική επιφάνειας 23.000 τετραγωνικών μέτρων για να την απολυμάνει.

Αυτός ο ιερός χώρος, καθώς και ναός μαζικού τουρισμού, έκλεισε για τους τουρίστες στις 10 Μαρτίου, την ημέρα έναρξης της καραντίνας σε όλη την Ιταλία, μεγάλη εστία εξάπλωσης του κορονοϊού που έχει αποδειχθεί θανατηφόρος για περισσότερους από 31.000 ανθρώπους στη χερσόνησο.

Οι άνθρωποι που θα παρακολουθούν τις λειτουργίες στον Άγιο Πέτρο και στις άλλες παπικές βασιλικές στη Ρώμη θα υποβάλλονται σε θερμομέτρηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Βατικανό.

Οι λειτουργίες στις οποίες θα παρίστανται πιστοί στις εκκλησίες της Ιταλίας θα τελούνται εκ νέου από τη Δευτέρα υπό αυστηρούς όρους που περιγράφονται σε πρωτόκολλο που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα από τη διάσκεψη των επισκόπων της Ιταλίας και την κυβέρνηση.

Οι νέοι κανόνες για τις εκκλησίες στην Ιταλία περιλαμβάνουν περιορισμένο αριθμό εισερχομένων, τήρηση της απόστασης και χρήση της μάσκας, αλλά δεν επιβάλλουν τη σάρωση για τον πυρετό με θερμική κάμερα, που σημαίνει ότι οι παπικές βασιλικές θα έχουν ακόμη αυστηρότερους κανόνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι είπε ότι η σάρωση για πυρετό θα πραγματοποιείται τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας τις Κυριακές και τις ημέρες των θρησκευτικών εορτών.

Είπε επίσης, ότι αξιωματούχοι σε κάθε βασιλική θα αποφασίσουν τον μέγιστο αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια στον ιερό ναό και ότι η αστυνομία του Βατικανού, η ιταλική αστυνομία και εθελοντές θα ελέγχουν τη ροή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Πώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ μελετούν την επιστροφή στις πυρηνικές δοκιμές, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια και τι σημαίνει αυτό για τον σύγχρονο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Διεθνή / Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Στη Λύβισσα της Τουρκίας ένα επταώροφο κτήριο κατέρρευσε αιφνιδίως, αφήνοντας πίσω του νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας, ερωτήματα για την ασφάλεια των κατασκευών, και μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων
LIFO NEWSROOM