Νέα Υόρκη: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων οι ημερήσιες απώλειες από κορωνοϊό - Κουόμο: «Αρχίζουμε την κάθοδο»

Νέα Υόρκη: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων οι ημερήσιες απώλειες από κορωνοϊό - Κουόμο: «Αρχίζουμε την κάθοδο» Facebook Twitter
EPA
0

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι 540 άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία τις τελευταίες 24 ώρες από τον νέο κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο απολόγισμο σε ημερήσια βάση εδώ και δύο εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Κουόμο ανέφερε, επίσης, ότι οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 κυμαίνονται γύρω στις 2.000, ένας «εξαιρετικά μεγάλος αριθμός», όπως υπογράμμισε.

Ο Κουόμο δήλωσε ότι η πτώση στον αριθμό των εισαγωγών και άλλες μετρήσεις που βελτιώνονται καταδεικνύουν πως η πολιτεία ενδέχεται να έχει περάσει την κορύφωση της κρίσης του νέου κορωνοϊού και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της σταθεροποίησης. Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης τύπου του, διατυπώθηκε καθώς ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στην πολιτεία μειώθηκε σε 540 από 630 μία ημέρα πριν, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 16.967, μια μείωση άνω των 1.300 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ έχουν επίσης καθοδική τάση. «Εάν κοιτάξετε τις τελευταίες τρεις ημέρες, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι περάσαμε το σημείο της σταθεροποίησης της κατάστασης και αρχίζουμε την κάθοδο, που θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλά νέα» επισήμανε ο Κουόμο.

Παρατείνεται το κλείσιμο των συνόρων ΗΠΑ - Καναδά 

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποφάσισαν να παρατείνουν κατά έναν μήνα το μερικό κλείσιμο των κοινών συνόρων τους λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό. «Επιβεβαιώνω σήμερα ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για να παραταθεί κατά 30 ημέρες» το κλείσιμο των συνόρων για τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, επισήμανε ο Τρουντό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε αυτήν την εβδομάδα ότι θα ήθελε τα σύνορα, που έχουν κλείσει εδώ και 3 εβδομάδες, να είναι «μεταξύ των πρώτων» που θα ξανανοίξουν, την ώρα που η Οτάβα εκτιμά ότι θα χρειαστούν «περισσότερες εβδομάδες». «Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που θα επιτρέψει στους πολίτες σε κάθε πλευρά των συνόρων να είναι ασφαλείς», είπε ο Τρουντό. «Είναι ένα νέο παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» και θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων, παρά την πανδημία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με πληθυσμό εννεά φορές μικρότερο από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς καταμετρά σήμερα 32.412 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 1.346 νεκρούς έναντι περισσότερων από 700.000 κρουσμάτων και 37.000 νεκρών στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM