Ο Μπόρις Τζόνσον ανταποκρίνεται στη θεραπεία για τον κορωνοϊό - Τα νεότερα για την υγεία του

Ο Μπόρις Τζόνσον ανταποκρίνεται στη θεραπεία για τον κορωνοϊό - Τα νεότερα για την υγεία του Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον «ανταποκρίνεται στην θεραπεία», καθώς νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα σε νοσοκομείο με τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραμένει για τρίτη ημέρα στο νοσοκομείο και δεύτερη στην εντατική. Είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου, αλλά ο υψηλός πυρετός και μερικά άλλα «επίμονα» συμπτώματα ήταν αυτά που έκαναν τους γιατρούς να ζητήσουν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο St Thomas για «στενή παρακολούθηση». 

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον παραμένει κλινικά σταθερός και, ενώ δεν εργάζεται ο ίδιος, είναι σε επαφή με όσους χρειάζεται. Η Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαιώνει πως ο Τζόνσον είναι σε καλή διάθεση, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει οξυγόνο. Αναπνέει χωρίς μηχανική βοήθεια ή άλλη υποστήριξη μη παρεμβατικής μορφής. Η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στον πρωθυπουργό, στην οικογένειά του και στην έγκυο σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως τα μέτρα του lockdown δεν θα αναθεωρηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο μετά την παρέλευση τριών εβδομάδων από την επιβολή τους.

Ερωτηθείς από το BBC πότε και αν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας, Έντουαρντ Άργκαρ, είπε πως «δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα». Πρέπει να σημειωθεί η αναμενόμενη κορύφωση των κρουσμάτων «πριν σκεφτούμε να κάνουμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι φτάσαμε αυτή την κορυφή». 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που εκτελεί τα χρέη του Τζόνσον όσο αυτός παραμένει κλινήρης, δήλωσε χθες βέβαιος πως ο πρωθυπουργός θα αναρρώσει από την ασθένεια, χαρακτηρίζοντάς τον «μαχητή». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM