ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Όμορφοι άνθρωποι στις δύο ακτές»: Σε ένα παιδί στα Άδανα μόσχευμα μυελού των οστών από την Κρήτη

«Όμορφοι άνθρωποι στις δύο ακτές»: Σε ένα παιδί στα Άδανα μόσχευμα μυελού των οστών από την Κρήτη Facebook Twitter
Hurriyet
0

«Όμορφοι άνθρωποι στις δύο ακτές» γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφερόμενη στη δωρεά μυελού των οστών από την Ελλάδα σε ένα παιδί στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, το μόσχευμα προέρχεται από συμβατό δότη στην Κρήτη και προορίζεται για ένα παιδί, τον Κουζέι, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Αδάνων.

Η είδηση αρχικά έγινε γνωστή από τον λοιμωμιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος είχε ευχαριστήσει δημοσίως τον Ανδρέα από την Κρήτη που πρόσφερε μυελό των οστών.

«Όμορφοι άνθρωποι στις δύο ακτές»: Σε ένα παιδί στα Άδανα μόσχευμα μυελού των οστών από την Κρήτη Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, η μεταμόσχευση προγραμματίζεται να γίνει στις 22 με 24 Απριλίου.

Η τουρκική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της επικαλείται τις δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή λοιμωξιολογίας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ