Γκόουβ: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα

Γκόουβ: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα Facebook Twitter
0

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι σε αναπνευστήρα», τόνισε ο Μάικλ Γκόουβ, αναφερόμενος στην κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον, που νοσηλεύεται στην εντατική λόγω κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής και το βράδυ της Δευτέρας κρίθηκε απαραίτητο να μπει στην εντατική. Ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, μιλώντας στο ΒΒC, τόνισε ότι ο Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα και συμπλήρωσε ότι του έχει χορηγηθεί υποστήριξη με οξυγόνο.

«Ένας από τους λόγους που μπήκε στην εντατική είναι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μπορεί να του παρασχεθεί η όποια υποστήριξη θεωρεί κατάλληλη η ιατρική ομάδα», συμπλήρωσε. «Οι γιατροί θα πάρουν τις κατάλληλες ιατρικές αποφάσεις», δήλωσε ακόμη.

Σε ερώτηση για το αν ο Τζόνσον έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ο υπουργός απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. «Αν υπάρξει κάποια αλλαγή στην κατάστασή του, η χώρα θα ενημερωθεί», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «λαμβάνει την καλύτερη φροντίδα» από την ομάδα του νοσοκομείου St Thomas, στο οποίο νοσηλεύεται. 

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν και στους Times ότι ο Τζονσον δεν είναι σε αναπνευστήρα, αλλά απαιτήθηκε να του χορηγηθούν 4 λίτρα οξυγόνου. «Ο 55χρονος κ. Τζόνσον δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά χρειάστηκε 4 λίτρα οξυγόνου στην εντατική», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές στην εφημερίδα. Το σύνηθες όριο για την εντατική είναι 15 λίτρα, κάτι που δείχνει ότι σε γενικές γραμμές είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλους ασθενείς, σημειώνει η εφημερίδα. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Guardian, ένα κρεβάτι νοσοκομείου είχε προετοιμαστεί για τον Τζόνσον από την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από τη μεταφορά του στο St Thomas. Η πρώτη ένδειξη ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πιο άρρωστος από ό,τι ο ίδιος ή οι συνεργάτες του άφηναν να μαθευτεί, ήρθε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον Guardian. 

«Παραμένει πρωθυπουργός» 


Ο Μάικλ Γκόουβ δήλωσε ακόμη ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει καταστήσει σαφές πως ο Ντομινίκ Ράαμπ είναι αυτός που τον αναπληρώνει. Εξάλλου, ήδη ο υπουργός Εξωτερικών είναι επικεφαλής των ημερήσιων κυβερνητικών συσκέψεων για τον κορωνοϊό. 

«Όμως ο πρωθυπουργός πάντα παραμένει πρωθυπουργός», συμπλήρωσε ο Γκόουβ. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και έπειτα από κατάλληλες συμβουλές για το πότε θα τερματιστεί η καραντίνα», τόνισε ο υπουργός που για κάποιους στην κυβέρνηση έπρεπε να είναι αυτός που θα αναπληρώνει τον Τζόνσον

«Πρέπει να εφαρμόζουμε τις οδηγίες για την καραντίνα, όπως μας υπενθυμίζει τόσο εμφατικά η περίπτωση του πρωθυπουργού. Η ασθένεια αυτή μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε από εμάς. Και μπορεί να χτυπήσει πολύ άσχημα», δήλωσε ακόμη ο Γκόουβ. Σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε να απαντήσει ποιος έχει τον έλεγχο των κωδικών για τα πυρηνικά, σε περίπτωση που η Βρετανία δεχθεί επίθεση, επειδή πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM