Γκόουβ: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα

Γκόουβ: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα Facebook Twitter
0

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι σε αναπνευστήρα», τόνισε ο Μάικλ Γκόουβ, αναφερόμενος στην κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον, που νοσηλεύεται στην εντατική λόγω κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής και το βράδυ της Δευτέρας κρίθηκε απαραίτητο να μπει στην εντατική. Ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, μιλώντας στο ΒΒC, τόνισε ότι ο Τζόνσον δεν είναι σε αναπνευστήρα και συμπλήρωσε ότι του έχει χορηγηθεί υποστήριξη με οξυγόνο.

«Ένας από τους λόγους που μπήκε στην εντατική είναι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μπορεί να του παρασχεθεί η όποια υποστήριξη θεωρεί κατάλληλη η ιατρική ομάδα», συμπλήρωσε. «Οι γιατροί θα πάρουν τις κατάλληλες ιατρικές αποφάσεις», δήλωσε ακόμη.

Σε ερώτηση για το αν ο Τζόνσον έχει διαγνωστεί με πνευμονία, ο υπουργός απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. «Αν υπάρξει κάποια αλλαγή στην κατάστασή του, η χώρα θα ενημερωθεί», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «λαμβάνει την καλύτερη φροντίδα» από την ομάδα του νοσοκομείου St Thomas, στο οποίο νοσηλεύεται. 

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν και στους Times ότι ο Τζονσον δεν είναι σε αναπνευστήρα, αλλά απαιτήθηκε να του χορηγηθούν 4 λίτρα οξυγόνου. «Ο 55χρονος κ. Τζόνσον δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά χρειάστηκε 4 λίτρα οξυγόνου στην εντατική», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές στην εφημερίδα. Το σύνηθες όριο για την εντατική είναι 15 λίτρα, κάτι που δείχνει ότι σε γενικές γραμμές είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλους ασθενείς, σημειώνει η εφημερίδα. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Guardian, ένα κρεβάτι νοσοκομείου είχε προετοιμαστεί για τον Τζόνσον από την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από τη μεταφορά του στο St Thomas. Η πρώτη ένδειξη ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πιο άρρωστος από ό,τι ο ίδιος ή οι συνεργάτες του άφηναν να μαθευτεί, ήρθε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον Guardian. 

«Παραμένει πρωθυπουργός» 


Ο Μάικλ Γκόουβ δήλωσε ακόμη ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει καταστήσει σαφές πως ο Ντομινίκ Ράαμπ είναι αυτός που τον αναπληρώνει. Εξάλλου, ήδη ο υπουργός Εξωτερικών είναι επικεφαλής των ημερήσιων κυβερνητικών συσκέψεων για τον κορωνοϊό. 

«Όμως ο πρωθυπουργός πάντα παραμένει πρωθυπουργός», συμπλήρωσε ο Γκόουβ. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και έπειτα από κατάλληλες συμβουλές για το πότε θα τερματιστεί η καραντίνα», τόνισε ο υπουργός που για κάποιους στην κυβέρνηση έπρεπε να είναι αυτός που θα αναπληρώνει τον Τζόνσον

«Πρέπει να εφαρμόζουμε τις οδηγίες για την καραντίνα, όπως μας υπενθυμίζει τόσο εμφατικά η περίπτωση του πρωθυπουργού. Η ασθένεια αυτή μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε από εμάς. Και μπορεί να χτυπήσει πολύ άσχημα», δήλωσε ακόμη ο Γκόουβ. Σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε να απαντήσει ποιος έχει τον έλεγχο των κωδικών για τα πυρηνικά, σε περίπτωση που η Βρετανία δεχθεί επίθεση, επειδή πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Διεθνή / Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Το κρατικό πετρελαϊκό ταμείο της Νορβηγίας, με περιουσία 1,9 τρισ. δολαρίων, καλεί για ενοποίηση φορολογικών, εταιρικών και εποπτικών κανόνων στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πτώση της ανταγωνιστικότητας έναντι ΗΠΑ και Ασίας
LIFO NEWSROOM