Κορωνοϊός στην Πορτογαλία: «Δεν φαίνεται φως στο τέλος του τούνελ» - Πάνω από 10.000 κρούσματα

Κορωνοϊός στην Πορτογαλία: «Δεν φαίνεται φως στο τέλος του τούνελ» - Πάνω από 10.000 κρούσματα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Πορτογαλία ξεπέρασαν το φράγμα των 10.000 σήμερα, την ώρα που η υπουργός Υγείας της χώρας Μάρτα Τεμίντο προτρέπει τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους στη μάχη κατά της επιδημίας, καθώς εξακολουθεί να μην φαίνεται «φως στο τέλος του τούνελ».

«Η μάχη δεν είναι ένας αγώνας των 100 μέτρων, είναι ένας μαραθώνιος» είπε η Τεμίντο κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. «Είναι η στιγμή να εξισορροπήσουμε τον φόβο και το θάρρος, το κουράγιο να μείνουμε σπίτι, να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους άλλους, να ζητάμε βοήθεια όταν την έχουμε ανάγκη». Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 10.524 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 266 θανάτους.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενίσχυσε τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, με στόχο να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών του Πάσχα, κλείνοντας όλα τα αεροδρόμια για εμπορικές πτήσεις και απαγορεύοντας τα ταξίδια εντός της χώρας για το διάστημα 9-13 Απριλίου. «Ο ιός δεν ταξιδεύει μόνος του» είπε σε δημοσιογράφους ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. «Αυτή η περίοδος του Πάσχα αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και για αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι μετακινήσεις στην επικράτεια».

Το διάστημα 9ης και 13ης Απριλίου, μια δημοφιλής περίοδος για τους Πορτογάλους του εξωτερικό να επιστρέφουν στη χώρα τους για να επισκεφτούν τις οικογένειές τους, το αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά για τις εμπορικές πτήσεις και μονάχα οι πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών ή μεταφοράς εμπορευμάτων θα εκτελούνται.

Επιπλέον, οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν εκτός των δήμων, όπου διαμένουν, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος των 5 ημερών, παρά μόνο για να πάνε στην εργασία τους. Μετά το Πάσχα, τα αεροδρόμια θα ανοίξουν και πάλι, όμως τα αεροπλάνα θα επιτρέπεται μονάχα να μεταφέρουν το ένα τρίτο των επιβατών που μπορούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα»

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM