Κορωνοϊός - Βασίλισσα Ελισάβετ: «Περίοδος μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας»

Κορωνοϊός - Βασίλισσα Ελισάβετ: «Περίοδος μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας» Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η βασιλική οικογένεια θα συνεισφέρει, καθώς η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση του να ξεπεράσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να βρούμε νέους τρόπους στο να διατηρήσουμε επαφές ο ένας με τον άλλο και να διασφαλίσουμε ότι οι αγαπημένοι μας είναι ασφαλείς. Είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση» επισήμανε η 93χρονη Ελισάβετ σε ένα μήνυμα που απηύθυνε προς τον βρετανικό λαό. «Να είστε βέβαιοι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε» υπογράμμισε. Χθες, η βασίλισσα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα ετήσια γκάρντεν πάρτι της και σειρά εκδηλώσεων και ότι θα μεταβεί σήμερα στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, μαζί με τον 98χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο για το Πάσχα. Τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ ανέφεραν ότι οι αλλαγές αυτές αποτελούν μια «λογική προφύλαξη».

«Καθώς ο Φίλιππος κι εγώ φθάσαμε στο Ουίνδσορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρη τη Βρετανία και στον κόσμο έχουν εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας» συνεχίζει το μήνυμα της Ελισάβετ. «Σε όλους μας έχει συσταθεί να αλλάξουμε τις κανονικές ρουτίνες μας και το συνηθισμένο μοτίβο της ζωής μας για το καλό των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και ιδίως προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους».

«Σε εποχές, όπως αυτή, θέλω να υπενθυμίσω ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν ως ένας, επικεντρώνοντας τις κοινές μας προσπάθειες στον κοινό στόχο» τονίζεται στο μήνυμα. «Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες για τις γνώσεις και την αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όμως, τώρα, περισσότερο από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μας, έχουμε όλοι ένα ουσιαστικά σημαντικό μερίδιο να αναλάβουμε ως πολίτες, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM