H Ρωσία διαμηνύει πως η δολοφονία Σουλεϊμανί είναι κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ

H Ρωσία διαμηνύει πως η δολοφονία Σουλεϊμανί είναι κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ χθες σχετικά με τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Λαβρόφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του» για το γεγονός, αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι υπουργοί τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Η Κίνα από την πλευρά της κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ «να μην κάνουν κατάχρηση ισχύος». «Η επικίνδυνη αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση παραβιάζει τους θεμελιώδεις διεθνούς κανόνες και θα επιδεινώσει τις περιφερειακές εντάσεις και αναταράξεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι στον Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα «είναι αντίθετη με την προσφυγή στην βία στις διεθνείς σχέσεις. Τα στρατιωτικά μέσα όπως και η ακραία πίεση είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Γουάνγκ Γι .

Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή με τους γερμανό και κινέζο ομολόγους του Χάικο Μάας και Γουάνγκ Γι και ότι και οι τρεις συμφώνησαν για την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης της έντασης.

«Ολοι επισημάναμε ότι συμφωνούμε ως προς την σημασία της διαφύλαξης της σταθερότητας και της κυριαρχίας του Ιράκ και ολόκληρης της περιοχής γενικά, καθώς και για την ανάγκη αποφυγής κάθε νέας παραβίασης της Συμφωνίας της Βιένης εκ μέρους του Ιράν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM