ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

The Godfather: Η «προσφορά» του Φράνσις Φορντ Κόπολα που αρνήθηκε ο Μάρλον Μπράντο

The Godfather: Η «προσφορά» του Φράνσις Φορντ Κόπολα που αρνήθηκε ο Μάρλον Μπράντο Facebook Twitter
0

Ο Μάρλον Μπράντο, που υποδύθηκε τον Δον Βίτο Κορλεόνε στο «The Godfather» (Ο Νονός) είναι γνωστός μεταξύ άλλων για την ατάκα από την ταινία: «Κάνε του μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί».

Αλλά ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αρνήθηκε όντως ο ίδιος μια προσφορά, που δεν θα έπρεπε, την οποία του είχε κάνει ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, ελπίζοντας πως ο Μπράντο θα υποδυόταν τον χαρακτήρα του Κορλεόνε σε νεαρή ηλικία.

Σε επιστολή που έγραψε τον Μάιο του 1973 ο σκηνοθέτης και έφερε τώρα στη δημοσιότητα η Daily Mail, ο Κόπολα παρακαλά τον Μπράντο να παίξει τον ρόλο του νεαρού Κορλεόνε στο «The Godfather: Part II», επιμένοντας πως «η ταινία δεν μπορεί να γίνει χωρίς εσένα».

«Μάρλον, σε εκτιμώ βαθύτατα και αν μου έλεγες πως δεν ήθελες να το κάνεις...θα το αποδεχόμουν και δεν θα το ανέφερα ποτέ ξανά», γράφει στο γράμμα του ο Κόπολα.

Ωστόσο η άρνηση του Μάρλον Μπράντο ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο για τον 30χρονο και ανερχόμενο τότε Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος όχι μόνο πήρε τον ρόλο αλλά κέρδισε επίσης το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου με την ταινία να κατακτά το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας το 1975.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM