Ναυάγιο στη Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί μετανάστες - Πολλά παιδιά αγνοούνται

Ναυάγιο στη Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί μετανάστες - Πολλά παιδιά αγνοούνται Facebook Twitter
0

Σε εννέα ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή.

Νωρίτερα σήμερα, η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι περισυνέλεξε 2 πτώματα και ότι διέσωσε 22 επιζώντες μετά την ανατροπή πλεούμενου με μετανάστες, το οποίο μετέφερε περίπου 50 ανθρώπους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, η ιταλική ακτοφυλακή πρόσθεσε ότι περισυνελέγησαν άλλα 7 πτώματα και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επιζώντες δήλωσαν σε αυτούς που τους διέσωσαν ότι μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται 8 παιδιά. Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Φλάβιο Ντι Τζάκομο έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Τυνησία και μετέφερε Τυνήσιος και άλλους μετανάστες από την δυτική Αφρική.

Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα θύματα του ναυαγίου είναι γυναίκες, πρόσθεσε ο Ντι Τζάκομο. Το πλεούμενο βυθίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λαμπεντούζα, του ιταλικού νησιού που βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της διαδρομής ανάμεσα στην Σικελία και την Τυνησία. Το πλεούμενο που μετέφερε τους μετανάστες ανατράπηκε ενώ υπήρχε θαλασσοταραχή και οι μετανάστες έτρεξαν στη μία πλευρά του την ώρα που το προσέγγιζαν δύο ιταλικές μονάδες διάσωσης, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται επειγόντως ανάληψη δράσης για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Τσάρλι Γιάξλεϊ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). "Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Μεσόγειο μόνον φέτος, οι περισσότεροι στη διαδρομή από την Λιβύη στην Ευρώπη", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 7.939 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας μείωση κατά 63% από την ίδια περίοδο το 2018 και 93% από τα επίπεδα του 2017.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Διεθνή / Ουκρανία: Οι γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Στο νέο τεύχος του Playboy Ουκρανίας, πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανάμεσά τους και δύο που έχασαν τα άκρα τους, ποζάρουν αποκαλύπτοντας τα σημάδια στο σώμα τους και την ιστορία τους
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Η κυβέρνηση της Χαμάς κατήγγειλε σε δική της ανακοίνωση ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου «προκάλεσε τον θάνατο ασθενών», χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ–Κίνα: Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ και το τέλος της εποχής του ελεύθερου εμπορίου

Διεθνή / ΗΠΑ–Κίνα: Ο «πόλεμος» του Τραμπ και το τέλος της εποχής του ελεύθερου εμπορίου

Πώς η στρατηγική των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ από το 2017 έως το 2025 αναδιαμόρφωσε το παγκόσμιο εμπορικό τοπίο, κλυδώνισε τις αγορές και επανακαθόρισε τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Πεκίνου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM