«Ξεκόλλησαν» 14.000 δολάρια από μπαρ και τα δώρισαν στους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν

«Ξεκόλλησαν» 14.000 δολάρια από μπαρ και τα δώρισαν στους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν Facebook Twitter
0

Εδώ και χρόνια αποτελεί «παράδοση» για τους πελάτες του Siesta Key Oyster Bar στη Φλόριντα να κολλάνε ένα ή δύο δολάρια στον τοίχο του μπαρ για «πλάκα», αλλά και για να βοηθήσουν στην διακόσμηση του μαγαζιού.

Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα οι υπάλληλοι του μπαρ ξεκόλλησαν τα χρήματα από τους τοίχους για έναν καλό σκοπό, για να τα δωρίσουν στους πληγέντες από τον τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες.

«Ξεκόλλησαν» 14.000 δολάρια από μπαρ και τα δώρισαν στους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν Facebook Twitter

Η διευθύντρια της επιχείρησης, Κρίστιν Χέιλ, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του μπαρ αφαίρεσαν με πολύ προσοχή τα χρήματα από τους τοίχους και το ταβάνι, ώστε να μην σκιστούν, και να δοθούν στους πληγέντες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, μάζεψαν 13,961 δολάρια, τα οποία και κατέθεσαν σε σχετικό λογαριασμό.

Όπως εξήγησε η Κρίστιν, χρειάστηκε ένας μήνας για να βγάλουν τα δολάρια από τους τοίχους, ενώ οι πελάτες αφού κολλούσαν τα μετρητά στον τοίχο, συχνά έγραφαν και μια αφιέρωση πάνω.

«Ξεκόλλησαν» 14.000 δολάρια από μπαρ και τα δώρισαν στους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν Facebook Twitter
«Ξεκόλλησαν» 14.000 δολάρια από μπαρ και τα δώρισαν στους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν Facebook Twitter

Οι πελάτες του μπαρ αφήνουν χρήματα στους τοίχους εδώ και 16 χρόνια, ωστόσο αυτή η «παράδοση» φαίνεται να έχει τις ρίζες της στους ψαράδες, οι οποίοι λέγεται ότι άφηναν το πρωί χρήματα στα μπαρ, πριν πάνε στη δουλειά, για να είναι σίγουροι ότι το απόγευμα θα έχουν να πληρώσουν το ποτό τους.

Οι υπάλληλοι πάντως του μαγαζιού κάθε τρία χρόνια περίπου αφαιρούν τα χρήματα και τα δωρίζουν σε τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστό ότι τα χρήματα αυτή τη φορά θα δοθούν για τους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν, το ποσό που συλλέχθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM