ΗΠΑ: Νέα αγωγή κατά των κληρονόμων του Έπσταϊν από δύο γυναίκες - Ζητούν τεράστια αποζημίωση

ΗΠΑ: Νέα αγωγή κατά των κληρονόμων του Έπσταϊν από δύο γυναίκες - Ζητούν τεράστια αποζημίωση Facebook Twitter
0

Μια νέα αγωγή κατατέθηκε σε βάρος των κληρονόμων του Τζέφρι Έπσταϊν και των φερόμενων ως συνεργών του από δύο γυναίκες που ζητούν αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην αγωγή, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των δύο φερόμενων θυμάτων του χρηματιστή ούτε εκείνα των γυναικών, εναντίον των οποίων, επίσης, στρέφονται, επειδή ενδεχομένως βοήθησαν τον δισεκατομμυριούχο. Η ηλικία των εναγουσών δεν αναφέρεται στην αγωγή, όμως η δικηγόρος τους Λίζα Μπλουμ σημείωσε την Παρασκευή, σε ένα δελτίο τύπου, ότι εκείνη την εποχή ήταν 18 και 20 ετών.

Οι δύο γυναίκες εργάζονταν στο ίδιο εστιατόριο του Μανχάταν το 2004, όταν τις προσέγγισε μια γυναίκα, γνωστή του χρηματιστή. Η γυναίκα αυτή πρότεινε στα δύο κορίτσια, που αναζητούσαν δουλειά ως μοντέλα και δεν είχαν χρήματα, να τους δώσει εκατοντάδες δολάρια για να πάνε να κάνουν μασάζ στον Έπσταϊν, στην οικία του. 

Οι νεαρές γυναίκες πήγαν στην πολυτελή κατοικία του χρηματιστή, κοντά στο Σέντραλ Παρκ. Μόλις μπήκαν στο «δωμάτιο του μασάζ», ο Τζέφρι Έπσταϊν τους επιτέθηκε σεξουαλικά, προτού τους δώσει εκατοντάδες δολάρια. Στην αγωγή, οκτώ σελίδων, τονίζεται ότι οι δύο γυναίκες «τρομοκρατήθηκαν» από τον Έπσταϊν και την εξουσία που απολάμβανε εκείνη την εποχή και δεν σκεφτηκαν καν να τον καταγγείλουν.Με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Έπσταϊν, στις αρχές Ιουλίου, στη Νέα Υόρκη, κατάλαβαν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του. 

Η αγωγή αυτή προστίθεται σε μια άλλη αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης σε βάρος των κληρονόμων του Έπσταϊν και της φίλης του και φερόμενης ως συνεργού του Γκισλέιν Μάξγουελ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM