Αυστραλία: Βρέθηκε ναυάγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Αυστραλία: Βρέθηκε ναυάγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter
0

To κουφάρι ενός αυστραλιανού πλοίου το οποίο βυθίστηκε από ιαπωνικό υποβρύχιο κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε μετά από 77 χρόνια.

To Ιron Crown που μετέφερε φορτίο σιδήρου χτυπήθηκε από τορπίλη και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της πολιτείας της Βικτώριας.

Στο ναυάγιο σκοτώθηκαν 38 άτομα, πέντε μέλη του πληρώματος επέζησαν. 

Το πλοίο βυθίστηκε σε περίπου ένα λεπτό μετά την επίθεση. 

Η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αυστραλίας εντόπισε το ναυάγιο σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις ακτές. Οι ερευνητές θεωρούν πως πρόκειται για ένα εύρημα «εθνικής σημασίας». 

Το πλοίο, μήκους περίπου 100 μέτρων βρέθηκε «σχετικά άθικτο» σε βάθος περίπου 700 μέτρων. Κομμάτια του πλοίου όπως η πλώρη του και οι άγκυρες του βρέθηκαν και αυτά στο ίδιο σημείο, ανακοίνωσαν οι αρχές.  

Αυστραλία: Βρέθηκε ναυάγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Πίτερ Χάρβεϊ, ενάλιο αρχαιολόγο το Iron Crown είναι το μοναδικό πλοίο που βυθίστηκε από τορπίλη στα νερά της πολιτείας της Βικτώριας.

To πλοίο μετέφερε μεταλλεύματα από την Νότια Αυστραλία στη Νέα Νότια Ουαλία όταν δέχθηκε την επίθεση του ιαπωνικού υποβρυχίου. 

«Το να εντοπίσουμε το ναυάγιο ύστερα από 77 χρόνια που δε ξέραμε που έχει βυθιστεί θα φέρει κατά κάποιο τρόπο μία επούλωση στις πληγές των συγγενών των θυμάτων», λέει ο Χάρβεϊ. 

Το γηραιότερο μέλος του πληρώματος που επέζησε πέθανε το 2012. Το 2003 είχε μιλήσει στην κρατική τηλεόραη της Αυστραλίας λέγοντας πως η επίθεση «ήταν ένα από τα πιο λυπηρά γεγονότα της ζωής του».

Το ακριβές σημείο του ναυαγίου δεν έγινε γνωστό προκειμένου να προστατευθεί το σημείο.  Οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν μία τελετή μνημοσύνου στον τόπο του ναυαγίου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM